We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Hans die als boswachter van het Drongengoedbos zijn StapAf moment met ons deelt.

StapAf tips aan het Drongengoedbos

Hans in het Drongengoedbos
Een bos zoals er maar één van bestaat, dat is het Drongengoedbos in Ursel absoluut. Of je hier nu komt om de rust op te zoeken, dichter bij de natuur wil staan, zin hebt in een ontspannende boswandeling of om reeën, damherten en vogels te spotten: het Drongengoed is werkelijk een uniek plekje. Absolute blikvangers van het bos zijn de in boomstammen uitgesneden beelden, waar ook boswachter Hans niet op uitgekeken raakt. Het Drongengoed bestaat uit uiteenlopende landschappen: bos, heide en grasvlaktes wisselen elkaar naadloos af. Die verschillende biotopen in één gebied zorgen niet enkel voor een interessante mix van fauna en flora, het maakt dit gebied ook ideaal voor een wondermooie wandeling. Met wat geluk passeer je een kudde schapen, die hier elke dag in het gebied komt grazen. Een plek die elke natuurliefhebber zal bekoren…
Drongengoedhoeve

1. Ontdek de magie van het Drongengoed

Wil je zelf de natuur van het Drongengoedbos induiken? Op deze schitterende wandeling van ruim 14 km doorheen het Drongengoed ontdek je het ene prachtige plekje na het andere: via loopbruggetjes, heideveldjes en eiken-berkenbossen maak je kennis met een stukje Hoge Venen in het Meetjesland. Het gezellige streekbezoekerscentrum de Drongengoedhoeve is de ideale plek om even rustig uit te blazen.
 

2. Rust en stilte in het ongerepte Bulskampveld

Het Bulskampveld in Aalter is een onontdekte parel: dit gebied was in de middeleeuwen de grootste heidevlakte van Vlaanderen en is tot op vandaag vrij onbekend en onbemind. Hier kom je in de eerste plaats om de stilte te ervaren en om te genieten van de rust en de ongereptheid. Kom met jouw eigen ogen ontdekken waarom dit landschapspark nochtans meer dan de moeite waard is!
 
Cleythil Hotel

3. Word wakker aan de rand van het Drongengoedbos

Geen betere plek om de natuur van het Meetjesland te ontdekken dan in de achtertuin van het Drongengoedbos. Cleythil hotel bevindt zich aan de rand van het bos en wordt omgeven door een prachtige groene omgeving. Het hotel combineert luxe en authenticiteit: het gebouw stamt uit de 12de eeuw en werd in 2007 helemaal omgetoverd tot een luxueuze logeerplek met ruime kamers en een buitensauna. Vanuit het restaurant laat je je culinair verwennen, terwijl je uitkijkt op de mooie tuin.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Hans: het Drongengoedbos

Hans Vansteenbrugge
Hans Vansteenbrugge

StapAf'er in beeld