Frederik Sioen is een fervente Buffalo en een trouwe ambassadeur van stad Gent. Maar ook de mooie landschappen buiten het stadscentrum weet hij te smaken. Zo trekt hij er regelmatig met zijn wielerclub opuit om fietstochten langs de mooiste plekjes van Oost-Vlaanderen te maken.
 

StapAf tips aan Astene Sas

StapAf trok met Frederik terug naar Astene Sas. In zijn puberjaren kwam hij hier tijdens de zomer met vrienden vaak langs de Leie liggen. Nu houdt hij al eens halt bij scheepscafé 't Oud Sashuis om er te proeven van een lokaal streekbiertje.

1. Fiets de Droomroute

Om mooie landschappen te ontdekken hoef je niet naar het Zuiden van Frankrijk te rijden. De Droomroute neemt je mee op een tocht van 31 km door prachtige natuur in de Leiestreek. Maak eens een tussenstop bij brouwerij Sint Canarus of stokerij Fillers of drink een fris streekbiertje op een van de vele terrasjes en cafés op je route.
 
Vosselare Put

2. Zwemmen in Vosselare Put

Tijdens de zomermaanden kan je in Astene, op een steenworp van Gent, verkoeling zoeken aan een oude Leiemeander. Lig languit op het grasveldje, in de schaduw tussen de bomen, of geniet van een lekker ijsje of een verfrissend drankje op het lokale terras.
 
B&B 't Meesterhof

3. Blijf slapen in 't Meesterhof

In Deinze, vlak bij Astene Sas, vind je splinternieuwe B&B ’t Meesterhof. In deze authentieke hoeve geniet je van een rustgevend een weekendje weg in een groen landelijk kader. Er zijn 5 kamers ter beschikking voor in totaal 12 personen. B&B 't Meesterhof is jouw ideale uitvalsbasis voor een fijn fietsweekend.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Het StapAf moment van Frederik Sioen: Astene Sas

Frederik Sioen
Frederik Sioen

Frederik Sioen is een fervente Buffalo en een trouwe ambassadeur van stad Gent. Maar ook de mooie landschappen buiten het stadscentrum weet hij te smaken. Zo trekt hij er regelmatig met zijn wielerclub opuit om fietstochten langs de mooiste plekjes van Oost-Vlaanderen te maken.