De wandeling die David naar de windmolen Ter Zeven Wegen in Ninove leidt, geeft hem een bijzonder gevoel. Zijn beide ouders zijn op vroege leeftijd overleden en na een bezoek aan het kerkhof verzet hij hier zijn gedachten. Dan wandelt hij tot aan de windmolen om er van een mooie zonsondergang te genieten.
 

StapAf tips in Ninove

Molen ter Zeven Wegen
"Hier ben je helemaal alleen met je gedachten. Alle geluiden vallen weg, je hoort enkel de wind waaien, pure stilte. Als ik deze wandeling er op heb zitten heb ik altijd eventjes opnieuw het gevoel alsof ik nog eens bij mijn ouders ben."
(l) Molen Ter Zeven Wegen (r) Wildermolen

1. Wandel eens langs Ter Zeven Wegen

Zelf eens een bezoek brengen aan deze prachtige molen? Met de Molenwandeling van Toerisme Ninove wandel je van de Wildermolen in Appelterre naar de Molen ter Zeven Wegen in Denderwindeke, langs mooie landschappen en rustige wandelwegen.
 
sfeerfoto's brouwerij Slaghmuylder

2. Geniet van een Witkap-Pater bier

Ninove is ook de thuisbasis van brouwerij Slaghmuylder, waar ze Witkap-Pater bier brouwen. De brouwerij werd in 1860 opgericht door Emmanuel Slaghmuylder die tot dan graanhandelaar was. Leuk weetje: het laatste van de naam "muylder" duidt op "molenaar". Je kan de brouwerij ook zelf bezoeken. Neem dan zeker ook eens een kijkje in het brouwerij-museum.
 
De Paellepelhoeve

3. Logeertip: de Paellepelhoeve

De Paellepelhoeve is een rustig gelegen B&B in Ninove met 6 studio’s, elk met 2 slaapkamers en terras. Dit is het ideale vertrekpunt voor mooie wandel- en fietsroutes langs bekende beklimmingen zoals de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Meer StapAf plekjes en momenten ontdekken? Abonneer nu gratis op StapAf Magazine!

  • Gratis routeboekje met 8 fiets- en wandelroutes
  • Tips, events en activiteiten
  • 2x per jaar in je bus

Abonneren

Het StapAf moment van David: Molen ter Zeven Wegen

David Van Der Smissen
David Van Der Smissen

David is amateurfotograaf en houdt er van om te wandelen in Oost-Vlaamse natuur.