We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Alex en Rita, die graag op wandel gaan in de Lembeekse bossen. Ontdek hier hun 3 tips in de buurt!

StapAf tips in Lembeke

StapAf'ers Alex en Rita

Een intrigerend plekje, zo kan je het kapelletje van de Bevende Hazelaar in Lembeke wel noemen. Voor Alex en Rita is een wandeling door het Lembeekse groen altijd een beetje een ontdekkingstocht geweest. Dit plekje brengt hen immers terug naar hun kindertijd, toen ze op zoek gingen naar kapelletjes in de streek. Geen andere kapel heeft echter zo'n weerklank bij Rita als deze, want volgens de legende ligt hier een schat begraven... Van een uniek plekje gesproken!

1. Wandelen in de Lembeekse bossen

Het verhaal van de Bevende Hazelaar wordt voor je ontrafeld tijdens deze ontspannende wandeling in de rustige groene omgeving van Lembeke. Deze 8,5km lange wandeling brengt je langs het Bardelaeremuseum, een heemkundig museum met meer dan 15.000 collectiestukken.
 
Brouwerij Van Steenberge © Frederic Paulussen

2. Proef een legendarisch biertje

Brouwerij Van Steenberge is een waar begrip in het Meetjesland, en met reden: hier wordt het populaire biet de Augustijn gebrouwen. Deze pas vernieuwde brouwerij biedt een boeiende rondleiding aan, waarop je alles te weten komt over het brouwproces. Je rondt af met een smaakvolle degustatie in de gezellige taverne.
 
Hotel Ter Heide © Frederic Paulussen

3. Slapen in stijl

Heerlijk slapen doe je in Hotel ter Heide, aan de rand van de Lembeekse bossen. Dit kleinschalig hotel is ingericht in koloniale stijl. 

Boek je verblijf

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Alex & Rita: Lembeke

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be