De Week van de Provinciedomeinen staat opnieuw voor de deur. Van 14 tot 22 april valt er weer heel wat te beleven in de Oost-Vlaamse provinciedomeinen. Ontdek de toffe activiteiten die we voor jou selecteerden. 

Activiteiten tijdens de Week van de Provinciedomeinen:

Boogschieten in het De Gavers

1. Boogschieten in De Gavers (Geraardsbergen)

Ook dit jaar biedt het provinciaal domein De Gavers opnieuw een gratis initiatie boogschieten aan voor kinderen vanaf 10 jaar, hun ouders én hun grootouders. Wie kan het beste mikken? Wie haalt de hoogste score? Het aantal plaatsen zijn beperkt. Je weet dus wat je te doen staat!
 

2. Bijen in De Brielmeersen (Deinze) 

In totaal wonen er zo'n 500 000 bijen in het provinciaal domein De Brielmeersen. Wil je ze graag eens van dichtbij aan het werk zien? Kom dan tijdens de Week van de Provinciedomeinen langs op hun tentoonstelling van bijenteeltmateriaal. Ook de imker zal aanwezig zijn en die laat je proeven van verse honing en stuifmeel.
 

3. Educatieve rondleiding kinderboerderij (Sint-Niklaas)

Naast de vele typische boerderijdieren in het provinciaal domein De Ster,  kun je ook wallaby’s, herten en emoes bewonderen. Kom onder andere meer te weten over de juiste benaming van de dieren en hun verzorging. Wees er snel bij, want per rondleiding kunnen er maar 20 personen mee.
 
Schrijf je in via e-mail: anneke.elskens@oost-vlaanderen.be
Hoogteparcours Provinciaal domein Puyenbroeck

4. Hoogtouwenparcours (Wachtebeke)

Op zoek naar spanning, avontuur en geen last van hoogtevrees? Probeer dan de hoogteparcours in het provinciaal sportdomein van Puyenbroeck uit. Hier vind je voor slechts 3 euro puur avontuur, midden in het groen. Durf jij het aan?
 

5. Met de huifkar door Het Leen (Eeklo)

Verken het provinciaal domein Het Leen vanuit de huifkar. Stap in de namiddag op bij de halte en laat je meevoeren door dit fantastische bos. Ontdek samen met het hele gezin nieuwe plekjes in het bos dat je misschien nog niet eerder gezien hebt. 
 

6. Reuze Paaseierenfeest (Wachtebeke)

Geniet van een onvergetelijke namiddag met het hele gezin. Vanaf 14 uur zijn er allerlei leuke activiteiten gepland op het evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck. Beleef uren plezier tijdens een grote paasshow, poppenkast en circus met fantastische muziek op de achtergrond. Aan de kinderen worden er uiteraard ook paaseieren uitgedeeld.
 

Op zoek naar nog meer leuke tips voor tijdens de paasvakantie? Bekijk nog meer activiteiten.

 

Gezinsvriendelijke activiteiten in de paasvakantie: de Week van de Provinciedomeinen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be