De zomer mag dan wel officieel voorbij zijn, er komen nog een paar zonnige nazomerdagen aan! Lees verder voor het StapAf verslag van de fietsroute langs meersen en meanders in de Leiestreek. 

Fietsroute langs het water

De Leie

We springen op de fiets richting Leiestreek: de geliefde schilderachtige regio aan de Leie. We fietsen volgende route: Fietsen langs meersen en meanders.

Download de gratis route

Fietsen langs meersen en meanders

De route is behoorlijk lang maar is wel volledig vlak. Ze neemt je mee langs pittoreske dorpjes en highlights zoals Kasteel Ooidonk en Astene Sas. Anderzijds fiets je ook langs prachtige natuurplekjes: de Assels, de Ooidonkmeersen, de Latemse Meersen en de Keuzemeersen. Deze route heeft voor ieder wat wils: ook voor Bourgondiërs en kunstliefhebbers.

(l) meersengebied De Assels (r) rustplekje tussen knooppunt 57 & 62
Kunst in de tuin van het Tempelhof (Sint-Martens-Latem)

Waar je ook start, er zijn er heel wat terrasjes onderweg. Ook voor kunstliefhebbers is deze route een aanrader: in Sint-Martens-Latem en deelgemeente Deurle vind je maar liefst 3 musea: het Museum Dhondt-Dhaenens, het Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne en het Gemeentelijk Museum Gust De Smet.

Baarleveer

Is 41 kilometer fietsen iets te uitdagend voor jou? Kort dan je route snel en gemakkelijk in. De fietsroute ligt op het fietsnetwerk van de Leiestreek. Handig, want zo bepaal je zelf de afstand van de route.

TIP! In Baarle kort je de route in door het veer te nemen en te fietsen van knooppunt 71 naar knooppunt 74. Zo fiets je meteen verder naar Deurle.

PRAKTISCH

Fietsen langs meersen en meanders (41,5 km)

Download nu de gratis route

Is de route iets te lang voor jou? Geen nood: je kan ze op twee plaatsen inkorten! Aan het veer van Baarle (van knooppunt 71 naar 74) en in Deurle Dorp (van knooppunt 86 naar 90).

Reca tips

IN DE BUURT? DEEL JOUW FOTO’S VAN JE UITSTAP MET #STAPAF EN #LEIESTREEK!

Fietsen langs de Leie

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be