Wie Vlaamse Ardennen zegt, zegt glooiende landschappen, kasseien en wielertoerisme. Geniet van een toegankelijke fietsroute in Vlaanderens Mooiste Landschap. Zak af naar Oudenaarde om er te fietsen in Brouwers wiel!

Fietsen in het wiel van Adriaen Brouwer

Kunstschilder Adriaen Brouwer zag rond 1600 het levenslicht in Oudenaarde. Reden genoeg om Oudenaarde te ontdekken en te zien wat Brouwer zelf kon zien. Deze fietstocht brengt je vanuit Oudenaarde naar de pittoreske dorpskern van Ename en via de eeuwenoude Brouwerij Roman terug naar start.

TIP: Breng of huur een e-bike. Handig met die heuvels!

Download de gratis route

(l) PAM Ename (r) druivenserre Huis Beaucarne

In het wiel van Adriaen Brouwer

Start je fietsroute aan Asfra Flanders, hier kan je een e-bike huren. Het eerste knooppunt is hier ook vlakbij. Je fietst even langs het jaagpad langs de Schelde voor je het schilderachtige dorpsplein van Ename oprijdt. De highlights op dit pleintje zijn zonder twijfel (en in willekeurige volgorde): Huis Beaucarne, PAM Ename en Eetcafé Paulette.

Je fietst ook door het eeuwenoude Bos t'Ename, dat in 2002 de Vlaamse Monumentenprijs in de wacht sleepte. Voor het eerst werd een landschap bekroond met deze prijs.

Brouwerij Roman brouwt het Adriaen Brouwer bier

Bezoek Brouwerij Roman

De oudste familiebrouwerij van België vind je in Oudenaarde! Breng hen een bezoek en kom alles te weten over de familie en het assortiment bieren dat er vandaag door de 14e generatie wordt gebrouwd.

Bezoek de brouwerij

Fietsen in Brouwers wiel

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be