Fietsen, wandelen, varen, cultuur opsnuiven of gewoon relaxen langs het water: het kan op zondag 16 juni allemaal op de eerste editie van het Scheldefeest Hoogtij . Wij selecteerden 5 toppers uit het overweldigende aanbod.
 

5 toppers tijdens Hoogtij 2019

Boelwerf

Met scheepsbouwers op Doelwandeling (Temse)

Een kwarteeuw geleden sloot de Boelwerf , de laatste grote zeescheepswerf van ons land, haar deuren. Speciaal voor Hoogtij  organiseert Op Stoapel  een geleide wandeling waarop voormalige scheepsbouwers je meenemen naar de vroegere werfterreinen. In AV De Zaat  zet de organisatie voor de gelegenheid een expo op met scheepsmaquettes. 
 
Wanneer? 11-14u, met start in AC De Zaat 
 
Kasteel Wissekerke

Terug in de tijd in Kasteel Wissekerke (Bazel)

Het glorieuze Kasteel Wissekerke, één van de eerste neogotische kastelen van België, blijft een absolute parel aan de Waaslandse kroon. Een gids begeleidt je op Hoogtij  door het Empire-kasteel en vertelt je alles over het leven van de adellijke bewoners en hun bedienden. Uitzonderlijk kan je in de Vestibule enkele kunstwerken bewonderen die de band tussen het kasteel en de omgeving mooi in beeld brengen.
 
Wanneer? 14-18u
 
Molsbroek

Beverwandeling in het Molsbroek (Lokeren)

Aan de rand van Lokeren zijn bevers de laatste jaren weer erg actief. Dat bewijzen de afgeknaagde bomen en aangevreten takken langs het water. Verken samen met een gids het natuurgebied het Molsbroek en beleef een unieke wandeling in het teken van de bever. Met wat geluk kom je er zelfs eentje tegen! 
 
Wanneer? 14-15u30, met start aan het Bezoekerscentrum Molsbroek.
 
Jachtpaviljoen De Notelaer

Fietsen door de Scheldevallei (Temse)

Pasar is je gids op een fietsroute van 27 km in groep langs dijken en landelijke wegen door de Scheldevallei. Onder meer op de route: het jachtpaviljoen De Notelaer , de zeesluis in Wintam, de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem en een gezellige drankstop. Op de terugtocht passeer je het Mercatordorp Rupelmonde en keer je via Steendorp terug naar de markt van Temse . Fijn: kinderen jonger dan 12 kunnen gratis mee, volwassenen betalen € 1.
 
Wanneer? 13u30-17u30, met start aan Toerisme Temse 
 
Pas op: inschrijven is niet verplicht maar wel aangeraden! (monique.marc@hotmail.be)
Rupelmonde

Varen in een oude zeilboot – Kruibeke

Altijd al eens willen meevaren met een oude zeilboot? Grijp dan die kans op Hoogtij! De hele dag varen zeilboten uit tussen de CNR-loods en Kallebeek. Ook benieuwd hoe ze deze oude boten restaureren? Neem dan een kijkje achter de schermen in de CNR-loods in Rupelmonde.
 
Wanneer? 10u30-16u30, met start aan de CNR-loods en Kallebeek in Bazel
 
Schrijf je in via toerisme@kruibeke.be

Fiets en wandel langs de Schelde met Hoogtij

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be