5 fietsroutes werden door meer dan 1000 nieuwsbriefabonnees en Facebook fans verkozen tot de favoriete fietsroutes in Oost-Vlaanderen. Alle routes liggen op het fietsnetwerk en zijn bewegwijzerd met knooppunten. Je fietst dus eenvoudig van knooppunt naar knooppunt met een handige kaart of GPS track, helemaal gratis te downloaden. Benieuwd naar de top 5? Ontdek welke fietsroutes werden verkozen!
 

Ontdek de populairste fietsroutes

Leiestreekroute

1. Leiestreekroute (Leiestreek)

Ontdek de mooiste plekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze. Fiets door de vele pittoreske dorpjes en breng een bezoekje aan het prachtige kasteel van Ooidonk. Leer ook meer over het mooie landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. Hun werken kun je bekijken in de musea langs de route.

Bekijk de route

Kastelenroute

2. Kastelenroute (Scheldeland)

Een prachtige fietstocht van 49 km langs de idyllische kastelen van Laarne, Beervelde en Lochristi. Fiets door de historische kasteelparken en ontdek het mooie natuurgebied van de Kalkense Meersen. Een perfecte fietsroute voor het hele gezin.
 
Canteclaerroute

3. Canteclaerroute (Waasland)

Geniet van deze ontspannende route door het prachtige Waasland. Fiets samen met haan Canteclaer uit Reynaert de Vos langs de Stekense Vaart, Lokeren en Moerbeke. De Canteclaerroute is grotendeels autovrij en heeft een afstand van 46 km.
 
Nevellandroute

4. Nevellandroute (Meetjesland)

Welkom in het land van Cyriel Buysse en de bekende wielerfamilie Planckaert. De Nevellandroute heeft een bijzonder traject langs de mooiste plekjes van de 6 Nevelse dorpen. Je fietst 48 km lang op rustige en landelijke wegen.
 
Eddy Merckxroute

5. Eddy Merckxroute (Vlaamse Ardennen)

Stap in de voetsporen van wielerheld Eddy Merckx en daag jezelf uit op deze sportieve fietstocht door de Vlaamse Ardennen. Beklim zelf de bekende hellingen uit de Ronde van Vlaanderen.
 

De 5 populairste fietsroutes in Oost-Vlaanderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be