Wanneer vanaf oktober de bladeren goudbruin beginnen te kleuren, is het tijd om de natuur in te trekken. Ga op pad met het nieuwe StapAf herfstwandelboekje: 4 wandelroutes langs de mooiste bossen en kleurrijkste natuurgebieden. Ook voor minder mobiele mensen en voor jonge gezinnnen hebben we een toegankelijke route! 

Download het gratis stapklare StapAf herfstwandelboekje

Herfstwandelboekje 2019

Download gratis ons nieuwe routeboekje met 4 herfstige wandelroutes in Oost-Vlaanderen.

Download het herfstwandelboekje

Everbeekse bossen

1. Duivel wandelroute

Rond Everbeek, een tweelingdorp op de grens met Henegouwen, ligt een schilderachtig stuk Vlaamse Ardennen. Grotendeelsonverharde wegen leiden je door een lappendeken van bonte bronbossen en weidse vergezichten. Aan de andere kant van de taalgrens lonkt het statige Livierenbos.

2. Door de bossen van Maria-Aalter wandelroute

Duik het Meetjeslandse groen in met het wandelnetwerk Bulskampveld, een grotendeels West-Vlaams netwerk met rond Aalter ook een mooi maar weinig bekend stukje Oost-Vlaanderen. Hier doorkruisen zandige dreven statige naaldboombossen, en wacht een speelzone op kinderavonturen. 

Hamme

3. Door De Bunt wandelroute

Dit lusje langs de stille waters van Scheldeland brengt je dwars door De Bunt, een moerassig natuurgebied in Hamme aan de monding van de Durme in de Schelde. Hier komt dankzij het Sigmaplan een gecontroleerd overstromingsgebied met een uniek landschap van slikken en schorren.

Molsbroek

4. StapAf+ Molsbroek - Buylaers wandelroute

Toegankelijk rondje Lokerse natuur!

Op een steenworp van het Lokerse stadscentrum beland je in het Molsbroek, het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek en dé plek voor watervogels. De dijk die er langs sloten en moerassen slingert, is gedroomd terrein voor rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens.

StapAf Herfstwandelboekje 2019

Download nu gratis het StapAf herfstwandelboekje en krijg heel wat tips bij deze routes:

de 4 mooiste herfstwandelroutes

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be