Oudenaarde verwelkomt in september de vergeten Vlaamse Meester: Adriaen Brouwer. Het MOU pakt dit najaar uit met een unicum: nog nooit eerder zijn een kleine helft van zijn werken samengebracht in één tentoonstelling. De werken zijn te zien in het museum van 15 september tot en met 16 december 2018. Mis het niet!

4 redenen om de expo te bezoeken

(l) MOU - (r) Pamelekerk

1. Brouwer in het MOU

De tentoonstelling wordt opgedeeld op basis van 4 thema's: Brouwer als de nieuwe Bruegel, vrolijke gezelschappen, Meester van Emoties en Landschapskunstenaar. Niet alleen brengt het MOU voor het eerst zo'n grote collectie werken van Brouwer samen, er is ook een uitgebreid aanvullend programma in de geboortestad van de kunstschilder. Het is duidelijk dat Oudenaarde Adriaen, ofte: Meester van Emoties, met open armen verwelkomt bij zijn thuiskomst. 

Plan je bezoek

 

2. Kunstparcours CHARIVARI

Voor wie niet genoeg krijgt van Brouwers charivari, kan het kunstparcours CHARIVARI van curatoren Jan Hoet Jr. en Melanie Deboutte ontdekken. Dit project laat je kennismaken met hedendaagse kunstenaars. 

"Charivari is de spot drijven met wie de normen overschrijdt."

De startplaats en ticketverkoop voor het CHARIVARI project is de Pamelekerk, aan de oever van de Schelde. 

Ontdek het project

(l) Brouwerij Roman (r) Huis Beaucarne

3. Toppers in Oudenaarde

Er is een breed aanvullend programma, ideaal voor een weekendje weg in het historisch centrum van Oudenaarde! Wij selecteerderen onze toppers

  • Brouwerijbezoek Roman: de oudste familiebrouwerij van België. N.a.v. de expo kan je de brouwerij nu ook op zondag te bezoeken!
  • Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV): ontdek naast de expo van Brouwer - historisch cultureel erfgoed - ook meer hedendaags erfgoed in het CRVV.
  • Huis Beaucarne: bezoek het historisch Huis of geniet van een high tea op de binnenkoer. 

Het volledig programma

Wij stippelden ook 1 fietsroute en 3 wandelroutes uit op de netwerken in de Vlaamse Ardennen. Download de routes gratis en ga op pad, in het spoor van Adriaen Brouwer. 

DOWNLOAD GRATIS DE WANDELROUTES EN DE FIETSROUTE

La Pomme d'Or

4. Weekendje weg

Maak er een gezellig weekendje van dit najaar! Blijf slapen ontdek wat Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen te bieden hebben. 

Leuke adresjes Oudenaarde

Bestel nu je tickets voor dé expo van het najaar!

Tentoonstelling Adriaen Brouwer: Meester van Emoties

Van 15 september tot en met 16 december 2018
MOU - Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen

Dé expo van het najaar: Adriaen Brouwer

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be