Oost-Vlaanderen is dé plek om een lekker biertje te drinken en dat is in het Meetjesland niet anders. Ben Roelants gaat met de fiets op ontdekkingstocht, op zoek naar de heerlijke streekbieren. Hij stippelt in de Biergids van Oost-Vlaanderen een leuke fietsroute uit die hem naar de mooiste en meest dorstlessende plekjes in het Meetjesland brengt. Ben begint zijn tocht aan de Huysmanhoeve in Eeklo, het kloppend hart van fietsen en wandelen in de streek. Deze gezellige hoeve is niet enkel het startpunt voor tal van wandel- en fietsroutes, maar ook een infopunt over de geschiedenis van het Meetjesland. In de cafetaria bestel je heerlijke streekproducten. Ben geniet nog even van een lekker streekbiertje en springt in opdracht van Frances Lefebure op de fiets! Het doel? Drie uitdagingen tot een goed einde brengen en een echte StapAf-expert worden.

Ben Roelants in het Meetjesland

Ben Roelants in het Meetjesland
Ben Roelants in het Meetjesland

Karaktervolle bieren in brouwerij Van Steenberge

Voor zijn eerste opdracht daagt Ruben Van Gucht Ben uit om richting Ertvelde te fietsen en meer te weten te komen over brouwerij Van Steenberge, een naam die onlosmakelijk met het Meetjesland verbonden is. De route brengt Ben langs schitterende fietspaden tussen velden, bossen en verschillende leuke cafeetjes. Brouwerij Van Steenberge is dé plek om heerlijke bieren als Gulden Draak, Piraat en Augustijn te proeven. De brouwerij bestaat al sinds 1784 en geldt sinds 1975 als een Belgische pionier in het brouwen van speciale bieren, met de Augustijn als paradepaardje. Benieuwd of Ben zijn opdracht tot een goed einde kan brengen…

Ben Roelants in het Meetjesland
Ben Roelants in het Meetjesland

Het varken van Oosteeklo

Van Ertvelde gaat het naar Oosteeklo, waar Ruben een mysterieuze opdracht heeft voor Ben. De zoektocht naar de oplossing brengt Ben naar de ambachtelijke huisbrouwerij Den Tseut, waar een uniek lokaal bier gebrouwen wordt. Tijdens een bezoek aan het hopveld van Den Tseut komt Ben meer te weten over de oorsprong van het bier en de geschiedenis van Oosteeklo. Afsluiten doet hij met een wel heel unieke wandeling én uiteraard een glas van het heerlijke biertje.

Ben Roelants in het Meetjesland
Ben Roelants in het Meetjesland
Ben Roelants in het Meetjesland

Groen kasteel

Ben zet zijn bierroute verder richting Eeklo, maar onderweg daagt Ruben hem uit voor een laatste opdracht. Het landelijke karakter van het Meetjesland herbergt namelijk ook enkele verborgen schatten, zoals het mottekasteel Hoge Wal. Dit groene kasteel bestaat al sinds 1190 en was ooit een versterkte woonplaats voor de adel. Een watergracht, doornstruiken en houten staken zorgden voor bescherming. Aan Ben om het kasteel te veroveren! De fietstocht door het Meetjesland leidt Ben naar de laatste stopplaats: cultuur- en eetcafé De Bakkerei. De ideale plaats om de bierroute met een lekkere Augustijn af te sluiten! Santé!

Ben Roelants in het Meetjesland

Ontdek zelf dé Vlaamse bierregio

Haal de biergids Oost-Vlaanderen in huis, met vijf originele fietsroutes in de vijf Oost-Vlaamse regio’s, een wandelroute in Gent, bierverhalen en biertips.

Bestel je biergids

Net als Ben StapAf-expert worden?

Als je net als Ben ook StapAf-expert wil worden, dan kan je je gratis abonneren op ons fiets- en wandelmagazine boordevol fiets-en wandeltips.

Abonneer je gratis

 

Ben proeft bier in het Meetjesland

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be

Fiets net als Ben de Plan Bier route. Deel zijn verhaal en nodig je vrienden uit om samen te fietsen!