Weekendje uitblazen in het Meetjesland

Landelijk overnachten vlakbij het oudste kanaal van Vlaanderen en toch dichtbij Gent? Het kan in ’t Kerselarenhof, een B&B in een knusse fermette in hartje Meetjesland.

B&B 't Kerselarenhof

Een zomerweekend weg in de stad of op de buiten: waarom zou je kiezen als je de twee ook makkelijk kunt combineren? B&B ’t Kerselarenhof  is niet alleen een gedroomde  plek voor wie graag fietst en wandelt tussen de velden en weiden, in amper een halfuurtje bol je via Mariakerke het bruisende Gent binnen. Leuk meegenomen om straks wat van de Gentse Feesten mee te pikken, één van de grootste culturele festivals van Europa. Je eigen tweewieler meezeulen naar je logeerplek hoeft geeneens, want die kan je gewoon huren bij de uitbaters. Voor een habbekrats, want dat hoort bij de gastvrijheid van ’t Kerselarenhof. Net als een gratis welkomstdrink en een uitgebreid ontbijt, elke ochtend afgeleverd in je kamer of op je terras.

Kanaal De Lieve

Lieflijk Liefken

Met de fiets (of te voet) ben je ook zo aan de Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen dat 750 jaar geleden open werd verklaard en van de Meetjeslanders het koosnaampje ’t Liefken’ kreeg. Surf naar de website ’t Liefken voor altijd en je weet meteen welke richting je uit moet voor de mooiste plekjes. Terug in de B&B en zin in een avond relaxen? Als gast kan je (tegen betaling) gebruik maken van het wellnesshuisje in de tuin, met onder meer een Finse sauna, een biosauna en een douche met massagejets. Perfect om dat weekendje Meetjesland mee af te sluiten! Nog handig om weten: ’t Kerselarenhof is ook toegankelijk voor minder mobiele mensen.

Zien en doen in de buurt

Vul je eigen fruitmand in de Aveschootshoeve

Biofruit smaakt extra lekker, en al helemaal als je het zelf hebt geplukt. In de Aveschootshoeve in Lembeke bijvoorbeeld, waar je ook deze zomer je fruitmand kunt vullen met onder meer aardbeien, pruimen en frambozen. Bekijk op voorhand de data en uren van de plukdagen.
 

Wandelen in de Lembeekse Bossen

De Lembeekse Bossen hebben alles voor een fijne zondagnamiddag in open lucht: prachtige paden, een rustige omgeving en enkele bloeiende horecazaken. Start aan de Heihoek voor een ontspannende wandeling door één van dé trekpleisters van het Meetjesland. 
 
't Oud Liefken in Zomergem

Een Augustijn langs de Lieve

Wie in het Meetjesland op zoek is naar een gezellige zaak met toffe uitbaters, lekker eten en een mooi terras, moet in ’t Oud Liefken zijn. Met uitzicht op de weilanden en bomenrijen langs de Lieve smaakt dat Baptistje, Augustijntje, spaghetti of ijsje dubbel zo lekker!
De Lieve's Bistronoom

Alles huisgemaakt in De Lieve’s Bistronoom

Chef kok Koen en zijn team verwelkomen je met heerlijke seizoensgerechten in De Lieve’s Bistronoom in Evergem-Belzele. Ook de omgeving is om van te smullen. Vlij je bij mooi weer neer op het tuinterras, met het kabbelende water van de vijver op de achtergrond.
 

Dagje Eeklo

De Meetjeslandse hoofdstad Eeklo verrast met enkele waardevolle gebouwen – zoals het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen Belfort – en gezellige cafeetjes op de Markt. Haal bij de toeristische dienst de wandelbrochure ‘Dagje in Eeklo’ en start je stadsverkenning! In het Meetjeslandboek vind je nog tal van tips om er in deze regio op uit te trekken, te voet of met de fiets.
 
B&B 't Kerselarenhof

B&B in de kijker: ’t Kerselarenhof in Waarschoot

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be