Een oude hoeve op een heuveltop in de Vlaamse Ardennen werd prachtig gerenoveerd tot Hof ter lucht, een cosy B&B met zicht op de beroemde ‘reuzen’ van de Ronde.
 

B&B in de kijker: Hof ter lucht in Wortegem-Petegem

B&B Hof ter lucht

B&B Hof ter lucht

In Hof ter lucht – what’s in a name? – logeer je letterlijk op een toplocatie in hartje Vlaamse Ardennen: hoog boven het dorpje Petegem-aan-de-Schelde, met uitzicht op de Scheldevallei beneden én op de wereldberoemde kuitenbijters Koppenberg, Patersberg en Oude Kwaremont. Vlak aan de B&B ligt knooppunt 42 van het fietsnetwerk, van waaruit je na een relatief korte rit al in het pittoreske Mullem belandt, in Oudenaarde of – wat verderop langs de Schelde – in het van geschiedenis bulkende dorpje Ename. Zelf je fietsen meebrengen hoeft niet, die kun je hier gewoon huren. Liever wandelen met knooppunten? Tien minuutjes rijden en je bent zo in het Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen met zijn Kluisbos, Koppenbergbos, Hotond en Muziekbos.

wellness Hof ter lucht

Wellness & ontbijtbuffet 

Terug in je B&B na een dagje actief of cultureel genieten? Verwen jezelf met een verkwikkende plons in het verwarmde binnenzwembad of ga voor helemaal zen in de privé-wellness vooraleer je je boxspring opzoekt. ’s Ochtends zetten gastheren Daniël en Carine een kakelvers ontbijtbuffet met vers gebakken brood, streekproducten, eitjes en huisgemaakte confituur voor je klaar. Bij mooi weer neem je al dat lekkers gewoon mee op het terras, dat spreekt vanzelf. Mag het wat meer zijn dan een nachtje of weekendje kamer plus ontbijt? Kijk dan ook eens bij de arrangementen!
 

Zien en doen in de buurt

Adrenalinekick aan de Donkvijver

Voor dé adrenalinekick in deze regio moet je naar The Seven Summits aan de Oudenaardse Donkvijver. Spring van paal naar paal door het moerasparcours, peddel met een kajak naar een onbewoond eiland of beklim de Blue Diamond, een hallucinante touwenpiste van 16 meter hoog. Een écht avontuurlijke waterrat? Ga dan kneeboarden, waterskiën of wakeboarden in het cablepark, het enige permanente in Oost-Vlaanderen.
 

Op de koppen lopen

Nergens anders voelt een wandeling zo intens als in de Vlaamse Ardennen, niet alleen het mooiste landschap maar ook het wandelwalhalla van Vlaanderen. De wandelnetwerken Bronbossen, Zwalmvallei en Getuigenheuvels bieden samen 850 kilometer aan mooie wandelpaden in deze meest zuidelijke regio van de provincie. Of trek eropuit met Koplopen, een belevingsgids met 5 themawandelingen, gestapt én goedgekeurd door mensen met een hart voor de regio.
 

Een pintje bij Monique

Aan een oude Scheldearm halverwege Oudenaarde en Kluisbergen baat Moniqueske sinds mensenheugenis Oude Schelde uit, een van de laatste echte volkscafeetjes in de streek. Met – zoals het hoort – sanseveria’s op de vensterbank en pintjes voor een appel en een ei.
 

Koersen met Virtual Reality én een varken

In het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) beleef je de Ronde het hele jaar door, in het wiel van levende legendes zoals Eddy Merckx, Johan Museeuw en Tom Boonen. Tot eind augustus kan je er ook nog een heuse virtual reality experience boeken: die laat je fietsen door de Vlaamse slagvelden tijdens WOI, de koersende spion Paul Deman achterna. 
Voor kleine flandriens is er de Ronde van Varken, een tof kinderparcours waarop ze kennismaken met Vlaanderens Mooiste en de koers in het algemeen.

B&B in de kijker: Hof ter lucht in Wortegem-Petegem

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be