Een nachtje in Waasland met kinderen? Logeer dan in een hoeve vol speelgoed en boeken! B&B Het Schaliënhuis opent – letterlijk – de poort naar een bijna paradijselijk verblijf middenin de Melseelse velden.

Logeren in het Waasland

Het Schaliënhuis

B&B Het Schaliënhuis

Wie de robuuste poort van Het Schaliënhuis binnenstapt, voelt het meteen: wég met het jachtige leven, welkom tijd, rust en gezelligheid! Vroeger bewerkten verschillende generaties pachtboeren vanuit deze pittoreske trapgevelhoeve de vruchtbare grond, vandaag logeer je er tussen de weiden en akkers, met alleen maar koeien en dichterbij een tuin vol hoevedieren om je heen. Ook al is het echte boerenleven intussen verdwenen, het nostalgische ‘boerenbuitengevoel’ heerst hier nog altijd.

Kinderparadijs Het Schaliënhuis

Kinderparadijs

Eten, spelen, voorlezen of gewoon gezellig niets doen kan in de twee grote leefruimtes van het huis. Slapen doe je in twee piekfijn ingerichte gastenkamers, mét een extra verdieping voor de kinderen. Knuffel of verhaaltjes voor het slapengaan vergeten? Geen paniek: je gastvrouwen runnen in hartje Antwerpen ook een speelgoedwinkel, en dat betekent kasten vol leuke speeltjes en toffe kinderboeken in de B&B. 

 

Je eigen stek

Behalve in het Schaliënhuis zelf kan je ook logeren in het poorthuis vlakbij, een volledig ingericht extra huisje met twee slaapkamers op de benedenverdieping. Ideaal voor gasten in een rolstoel!
 
Fort Liefkenshoek Beveren

Zien en doen in de buurt

Bezoek Fort Liefenshoek

Bezoek de 16de-eeuwse militaire vesting Fort Liefkenshoek, een van de oudste én belangrijkste forten rond Antwerpen. Van mei tot september leiden Beverse gidsen je elke 3de zondag van de maand gratis rond. Reserveren is niet nodig!
Radartoren 'Ouden Doel'

De Radartoren op

Beklim de radartoren ‘Ouden Doel’ aan de Scheldedijk in Beveren en geniet van een 360° zicht over de haven, de Schelde en de polders.

Kasteel Cortewalle Beveren

Bezoek Kasteel Cortewalle

Waan je even kasteelheer of –vrouw in en rond het kasteel Cortewalle, een prachtige waterburcht in Beveren. Van mei tot september nemen enthousiaste gidsen je elke 1ste en 3de zondag van de maand om 15u mee op een rondleiding. Afspraak bij de ingang!

Ijshoeve De Boey

Geniet bij Ijshoeve De Boey

Strijk middenin de polders neer op het hoeveterras of in het ijssalon van Ijshoeve De Boey voor een heerlijke ambachtelijke coupe hoeve-ijs of een vers gebakken pannenkoek. 

B&B in de kijker: Het Schaliënhuis

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be