Een oude dorpsapotheek met familiehuis in hartje Zwijnaarde werd in stijl heringericht tot B&B d’Apotheeke. Waar (schoon)vader jarenlang pillen en siroopjes verkocht, leggen Katrien en Patrick je tegenwoordig in de watten in hun familiale B&B op een steenworp van Gent

Logeren in een oude dorpsapotheek

B&B d'Apotheeke

Logeren tussen stad en natuur 

Zalige nachten verzekerd in B&B d’Apotheeke, in boxspring bedden en kamers met namen als Opium, Passiflora en Bella Donna. Katrien en Patrick leggen je tegenwoordig in de watten in hun familiale B&B op een steenworp van Gent. Met leuk gekozen kamernamen die verwijzen naar rustgevende medicale planten, houden ze de geschiedenis van het gebouw in eer. Ook in de ontbijtruimte op het gelijkvloers en de gezellige lees- en televisiekamer op de eerste verdieping knipogen apothekersweegschalen en andere authentieke elementen naar de vroegere bestemming. Gastvrouw Katrien ging op bakkerscursus, en dat proef je in zowat alles wat hier ’s morgens op de ontbijttafel komt: van zelfgebakken brood tot confituur van het huis. Ander lekkers halen Katrien en Patrick bij Oost-Vlaamse producenten, zoals geitenkaasjes van Klavertroef en lekkere Gandaham.
fietsbrug Gent

Op de fiets

Met de tram voor de deur ben je in tien minuten in Gent, de Oost-Vlaamse hoofdstad die bulkt van de gezellige hoekjes, toffe terrassen en boeiende musea. Fietsen kan ook, en daarvoor hoef je niet eens zelf je tweewielers mee te zeulen: bij de B&B kun je gewoon een stads- of elektrische fiets huren en op het fietsnetwerk Scheldeland of met de fietsrouteplanner je eigen tocht uitstippelen. Richting de kunstzinnige regio Leiestreek bijvoorbeeld, het Parkbos of de Scheldemeersen. Trek je er voor een hele dag opuit en neem je graag een picknickmand mee? Geef een seintje, en je gastheren zetten er met plezier één voor je klaar. 
 
fietsen in Gent

Zien en doen in de buurt

Een dagje Gent verkennen

Een bezoek aan Gent is een absolute must! Zet zeker het Gravensteen op je to do-lijst, de Sint-Baafskathedraal met haar Lam Gods, en het belfort, met op de top de vurige draak die het hart van de stad bewaakt. De thuisblijvers maak je vast gelukkig met een mandje met streekproducten van het Groot Vleeshuis.
 

Proeven in de brouwerij

In hun jonge brouwerij De Sater brouwen Dieter en Sylvie ambachtelijke bieren als Hopliet en het Blondje van Nazareth. Elke zondagnamiddag gooien ze hun deuren open en kan je er genieten van een biertje en een hapje.

 

(l) Sint-Martens-Latem - (r) Baarle veer

Kunst opsnuiven in de Leiestreek

Een tiental kilometer fietsen vanuit Zwijnaarde en je komt in Sint-Martens-Latem, aan de meanderende Leie tussen Gent en Deinze. Wie Latem en deelgemeente Deurle zegt, zegt kunst en de Latemse School. Weinig andere Vlaamse regio’s trokken zoveel kunstenaars aan als deze twee dorpjes aan het water. Wat grote namen als Permeke, Gust De Smet en George Minne hier aan het doek toevertrouwen, kan je bewonderen in het Museum Dhondt-Dhaenens, het Museum Gust De Smet en het Museum Gevaert-Minne.
 

Lunchen bij de microbakker

Journaliste Barbara en fotograaf Joost hingen respectievelijk hun pen en fototoestel aan de wilgen en heropenden in Eke de eeuwenoude herberg Den Hert. Voor een gewoon pintje van de tap moet je in deze ‘microbakkerij’ niet meer zijn, maar in de plaats kwamen rijkelijk belegde boterhammen, streekbieren, frisse slaatjes en tal van zoeternijen.

 

Parkbos

Flaneren door het Parkbos

In afwachting van de komst van een volledig wandelnetwerk in de nieuwe groenpool Parkbos, kan je er nu al enkele delen te voet ontdekken. Het wandelgebied Grand Noble bijvoorbeeld, rond het gelijknamige kasteel, en de vallei van de Rosdambeek, met knuppelpaden door het meersenlandschap. Download het plannetje met de wandelroutes.
 

B&B in de kijker: d’Apotheeke in Zwijnaarde

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be