Een sixties doktersvilla in Scheldedorp Bazel werd BAZ, een heerlijk rustige B&B waar je wakker wordt met zicht op de kasteeltuin van Wissekerke. 
 

Ontwaken als een prins(es)

B&B BAZ

B&B BAZ

Na een dagje uitwaaien in de Polders van Kruibeke staan er nog maar twee dingen op je verlanglijstje: een lekker bord en een zacht bed. Op naar Bazel dus, het pittoreske Scheldedorp met zijn vele restaurantjes en B&B BAZ vlak naast het kasteel Wissekerke. In de doktersvilla uit de sixties creëerden gastvrouw Katrien Cornu en haar familie een waaier aan moderne verblijfsmogelijkheden: logeren doe je hier in B&B-formule of in een tot in de puntjes uitgerust appartement of luxe tuinhuisje waar je zelf je potje kookt. Plan je een weekendje weg met een grotere groep vrienden of familie? Huur dan de volledige B&B af als vakantiewoning, al dan niet in combinatie met één van de vakantieappartementen. Ook wie minder mobiel of anders beperkt is, kan bij BAZ in alle rust genieten: gastenkamer Haven werd volledig rolstoeltoegankelijk ingericht. De leuke muurtekeningen van cartoonist Eva Mouton krijg je er overal gratis bij!

Waterbus

Fraai stukje Waasland

Lekker weertje? Snuif in de tuin de gezonde buitenlucht op bij een uitgebreid ontbijtbuffet, of duik in de verwarmde zwemvijver of buitensauna. Ook in de omgeving valt vanalles te beleven: pols bij de uitbaters naar een kant-en-klaar arrangement of huur ter plaatse een fiets om dit fraai stukje Waasland op eigen houtje te verkennen. Met de wandelroutes uit Oeverlopen bijvoorbeeld, een pocket met vijf tochten door de Polders van Kruibeke. Ponyrijden in de natuur kan ook, net als met de veerboot overhoppen naar het land van ‘Stille Waters’ of met DeWaterbus naar ‘’t stad’ varen.
Polders van Kruibeke

Zien en doen in de buurt

Naar de Kruibeekse kreek

Vertrek aan de kerk van Bazel, en na honderd meter beland je middenin de Polders van Kruibeke, met zijn 650 hectare Vlaanderens grootste overstromingsgebied. Met de Kruibeekse kreek wandel route op zak, loop je zeker niet verloren.
 
Polders van Kruibeke

Aperotoer door de polders

Zin in eens wat anders dan wandelen of fietsen? Spring ‘s zondags aan de kerk van Bazel op de fluistertrein en laat je meevoeren door de Polders van Kruibeke. Aan de blokhut vlakbij het veer van Kallebeek proef je van een lekker aperitief en een hapje uit de streek. Je honger aangescherpt? Maak er meteen een culinair dagje van en reserveer in één van de fijne restaurants in het dorp.
Graventoren

Op zoek naar Mercator

Op amper 2,5 kilometer van Bazel ligt het dorpje Rupelmonde, vanaf de 12de eeuw een belangrijke handelsplaats vanwege zijn strategische ligging aan Schelde en Rupel. Hier werd in 1512 Gerardus de Creemer alias Mercator geboren, de beroemde cartograaf die de basis legde van de moderne cartografie. In de middeleeuwse waterburcht de Graventoren, waar hij in 1554 zeven maanden gevangen zat wegens ketterij, loopt er een gratis expo. Boven wacht je een mooi uitzicht over Rupelmonde en de Scheldestreek.
Watervallen van Kruibeke

Watervallen van Kruibeke

Even spectaculair als die van Niagara zijn ze niet, maar de watervallen van Kruibeke zijn zeker een bezoek waard. Hou de getijdentabel in het oog en ga bij hoogtij (> 5 meter) op de Scheldedijk kijken hoe het Scheldewater binnenloopt in het honderdvijftig hectaren grote GGG (gecontroleerd getijdengebied). Kom een kwartier op voorhand, zo mis je zeker niets!

Dineren in een sterrenrestaurant

Verwen jezelf met de topkeuken van ’t Hofke van Bazel, niet alleen het beste groentenrestaurant van de Benelux maar ook de trotse drager van een Michelinster. Chef-kok Kris De Roy brengt magie op je bord met veel lekkers van eigen kweek uit de moestuin aan de Scheldedijk.

B&B in de kijker: BAZ in Bazel

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be