In de Oost-Vlaamse provinciedomeinen valt er altijd wel wat te beleven, maar tijdens de Week van de Provinciedomeinen van 9 tot 15 april nét dat ietsje meer. Wij hebben voor elke dag één toptip voor je klaar!

Provinciedomeinen

Maandag 9 april: Op zoek naar voorjaarsbloeiers in Puyenbroeck (Wachtebeke)

Daar is de lente, daar zijn de voorjaarsbloeiers! Trek van aan het bezoekerscentrum de bossen van Puyenbroeck in voor een rondje bosanemonen, ranke sleutelbloemen en longkruid zoeken.

Schrijf je in

Huifkartocht in Meetjesland

Dinsdag 10 april: Met de huifkar rond de Boerekreek (Sint-Jan-in-Eremo)

Aan de Boerekreek, met haar 6 kilometer de langste kreek van het Meetjesland, ligt het gelijknamige provinciaal sportcentrum, dé place to be voor wie houdt van bewegen in het groen. Maak een ritje op en rond het domein in de huifkar, die speciaal voor de Week van de Provinciedomeinen twee keer uitrijdt. Snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je in

Woensdag 11 april: Bijen kijken in de Brielmeersen (Deinze)

Behalve pony’s, schapen, geiten, ezels en pauwen wonen er ook bijen in de Brielmeersen. 500.000 maar liefst, in de bijenhal waar je ze veilig achter glas aan het werk kunt zien. De imker staat klaar met tekst en uitleg, én laat je proeven van honing en stuifmeel.

Bezoek de bijen

Boerekreek

Donderdag 12 april: Arrow Battle in de Boerekreek (Sint-Jan-in-Eremo)

Waan je even in de middeleeuwen - of Katniss uit 'The Hunger Games' - tijdens een tactisch spel met echte bogen en speciale pijlen. Leid jouw team met de juiste tactiek naar de overwinning. Maar pas op, andere teams liggen op de loer. Goed om weten: op de pijlen zitten soft dops én je krijgt een beschermend masker op. Volkomen veilige schietpret dus! 

Schrijf je in

Vrijdag 13 april: Gezinswandelen in het Gentbos (Merelbeke)

Wandelen in het bos wordt nóg leuker met spelletjes onderweg. Neem je (klein)kinderen mee op sleeptouw door de bossen en de weiden van het Gentbos en daag elkaar uit met allerlei bosopdrachtjes.

Schrijf je in via dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be

Schapen tellen in Wetteren

Zaterdag 14 april: Schaapjes tellen in Den Blakken (Wetteren)

Zowel in het provinciaal domein Den Blakken als in de aanpalende Warandeduinen doet de Provincie aan duurzaam natuurbeheer. Mét hier en daar wat hulp van schapen om de graslanden kort en de duinen kaal te houden. Benieuwd hoe dat allemaal in zijn werk gaat? Ga dan mee op stap tijdens deze twee uur durende wandeling.

Schrijf je in via jose.de.laender@oost-vlaanderen.be

Het Leen

Zondag 15 april: Yoga in Het Leen (Eeklo)

Geen gedroomder plek om helemaal zen te worden dan tussen de voorjaarsbloeiers in het arboretum van Het Leen. Doe mee de apanasana, de cobra en de neerwaartse hond tijdens twee gratis yoga-sessies. Een heerlijke afsluiter van de paasvakantie!

Schrijf je in

 

Nog meer activiteiten kijken? Ontdek alle 25 toppers in de Oost-Vlaamse provinciedomeinen

7 toptips tijdens Week van de Provinciedomeinen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be