Het nieuwe jaar is aangebroken en we hebben heel wat in petto voor onze StapAf’ers. Hier ons lijstje met dingen die je moet gedaan hebben dit jaar!

De 7 must do's in 2018

Gent: De lichtstad van het jaar?

Gent pakte eerder al uit met haar duurzaam stedelijk lichtplan. Zelf ontdekken? Download de gratis Lichtwandeling en ga op pad in Gent na zonsondergang!

Daarnaast zet Gent het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk in de spotlight met een nieuwe editie van het Lichtfestival. Het 7 kilometer lange parcours loopt door de binnenstad en is te wandelen vanaf woensdag 31 januari tot en met 4 februari. 

Bezoek gratis het Lichtfestival

Niet getreurd, ook na het Lichtfestival kan je Gent Verlicht ontdekken met de permanente Lichtwandeling!

Fietsen in het Meetjesland

Zoals Bas Van Oort het zo mooi omschreef:

"Het Meetjesland. Niemand die het kent, maar je kunt er prachtig fietsen."

Het is met andere woorden in 2018 een must om je fietsbenen aan te trekken en je naar het Meetjesland te begeven. Uitrusten kan in één van de vele rustig gelegen bed and breakfasts en in de plaatselijke cafés en restaurants!

Bestel jouw gratis boek

Hier vind je inspiratie voor een weekendje weg!

Een bloeiend 2018

In het nieuwe jaar ontdek je hoe het voelt om tussen de serres en bloemenvelden te fietsen, wandel je in een Engelse parktuin en zal je weten waar de azalea’s groeien. Bloeiend Oost-Vlaanderen laat je kennismaken met de sierteelt, een boeiend stukje Oost-Vlaams erfgoed.

De gratis, digitale kaart "Bloeiend Oost-Vlaanderen" bundelt het beste wat de Oost-Vlaamse bloemenregio te bieden heeft. De digitale kaart omvat 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in dé bloemenregio van Vlaanderen met leuke stops onderweg.

Download hier de gratis routes

Wandelen in de Vlaamse Ardennen: het Wandelwalhalla

De Vlaamse Ardennen kreeg in 2017 niet voor niets de alias Wandelwalhalla: laat het duidelijk zijn dat de Vlaamse Ardennen dé wandelregio van Vlaanderen is. Met de nieuwe wandelnetwerkkaarten, vergezeld door een praktische inspiratiegids, wandel je op aaneengesloten wandelpaden in Vlaanderens Mooiste Landschap.

Hoor je het ook graag eens van een ander? Lees hier de belevenis van Frances Lefebure!
Voor elk wat wils in de Vlaamse Ardennen. Hier alvast wat praktische tips om je op weg te helpen!

Bekijk de tips

De schilderachtige Leie: kunst in de Leiestreek

Dit jaar combineer je kunst met fietsen. De Leiestreek is gekend voor z'n kunstgeschiedenis. In 2018 schaaf je je basiskennis bij met een bezoekje aan de schilderachtige regio. Met de belevingsgids 'In het spoor van de schilderachtige Leie' ontdek je al fietsend het mooie landschap dat vele kunstenaars inspireerde.

Bestel hier jouw gids

Plan Bier in het Waasland

Oost-Vlaanderen telt meer dan dertig brouwerijen en honderden cafés. In de Biergids komt elke regio aan bod met een originele fietsroute. Daarnaast krijg je praktische info mee en is er een uitdrukbaar bierkaartje met knooppunten voorzien per route. De fietsroute in het Waasland omarmt een zeer waterrijk stuk en een kleine uithoek van de provincie Antwerpen. Laat je leiden langs het overwegend vlakke parcours en ontdek de Wase biercultuur.

Ga dit jaar op pad met de Plan Bier Biergids!

Bestel de gids

Groote Oorlog in Scheldeland

Wie WOI zegt, denkt meteen aan de IJzer, maar ook in Scheldeland werd verbeten gevochten. Meer nog: de strijd in de Westhoek was er mogelijk nooit gekomen zonder de vertragingsgevechten rond Schelde en Dender.

Benieuwd wat er zich in Scheldeland afspeelde? Laat je leiden door het verleden met de gratis fiets- en wandelgids.

Bestel nu jouw gratis exemplaar

Leg je bezoekje in onze provincie vast. Gebruik #stapaf zodat wij jouw foto’s kunnen terugvinden!

Volg jij ons al op Instagram?

7 must do's in 2018

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be