Een sierlijke salto of gewoon een ‘bommetje’? Als de temperaturen door het dak gaan, doen weinig dingen zo’n deugd als een verfrissende duik. Recreatiedomein, vijver of meer: geen gebrek aan Oost-Vlaamse plekken waar je deze zomer je handdoek kunt leggen!

6 recreatiedomeinen met openlucht zwembad

Provinciaal domein De Ster

Recreatiedomein De Ster (Sint-Niklaas)

In De Ster brengen 450 meter strand, ligweiden en een zwemvijver je helemaal in vakantiemodus. Ook deze zomer is het Aquapark Jump er weer, een heus springkasteel op het water.

Provinciaal Domein Nieuwdonk

Recreatiedomein Nieuwdonk (Berlare)

Centraal in Nieuwdonk ligt een grote vijver met een afgebakende zone voor zwemmers, en eentje voor wie graag zeilt, surft of kajakt. Bij de ligweide hoort een zandstand, een speeltuin en taverne De Zonnevallei voor wie tussendoor toe is aan een opkikker.

Provinciaal domein De Gavers

Recreatiedomein De Gavers (Geraardsbergen)

Met een 25 meter-bad, een speelkreek, een plons- en ploeterbad, whirlpools, een waterglijbaan en een zwemvijver is het waterpret alom in provinciaal domein De Gavers. Bij mooi weer duik je hier onder in het WOW-waterpark, goed voor 2000 m² opblaasbare springkastelen en hindernisbanen op het water. Speciaal voor echte durfals houdt op 10 en 11 augustus de Titan Swim halt, de eerste obstakelrace op water.

Recreatiedomein Buitenspel (Evergem)

Ook in en rond de zwemvijver van Recreatiedomein Buitenspel wordt het weer een spetterende zomer. Waar vroeger werd gevoetbald, kan je nu lekker plonsen of met je hapje en tapje onderuit zakken in een strandstoel. Naast een speeltuin voor de kleinsten is er geregeld een brokje cultuur voor ouders: die kunnen ’s avonds een theatervoorstelling of film in openlucht meepikken.
recreatiedomein De Blaarmeersen

Sport- en recreatiedomein de Blaarmeersen (Gent)

Te heet in de kuip van Gent? Met z’n allen naar het stadsstrand! De brede zandstrook en ruime ligweide van De Blaarmeersen nodigen uit tot zalig luieren en relaxen. Zwemmen kan in de zwemvijver met glijbaan en – voor de kleinsten – in de krekenplas. Honger of dorst? Cafetaria Le Beach House heeft lekkers op de kaart én een tof terras.

Openluchtzwembaden De Warande (Wetteren)

Het openluchtzwembadcomplex De Warande heeft voor elk wat wils: een kleuterbadje met spuittoestellen, een kinderbad met waterval, knuffelhoek en glijbanen, een recreatiebad, een stroomversneller en een duikkuil. Relaxen na zoveel activiteit kan op de grote ligweide. Ook het verwarmde openluchtzwembad van Hamme is nog tot 1 september dagelijks open, behalve bij onweer. Op zaterdag zijn er ‘start to swim’-lessen voor beginners.

6x zwemmen onder de zon

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be