Op je wandel- of fietsroute ergens kunnen stoppen om even te pauzeren is altijd mooi meegenomen. Heb je die bruine stamcafés wel gezien nu? Dan staan wij klaar met enkele leuke, hippe adresjes waar je terecht kan voor een kopje koffie.

Koffiebars

© Bar Copine

Bar Copine in Lokeren

Misschien wel een van de leukste adresjes in Lokeren! Bar Copine is een conceptstore waar je naast een kopje koffie ook interieurspulletjes kan kopen en iets kleins kan eten. Ideaal eindpunt van de Molsbroek-Buylaersroute. Wandel door de mooiste natuurplekjes in de omgeving van Lokeren langs de natuurgebieden Verloren Bos, de Buylaersmeersen en het Molsbroek.

Wandel in het Molsbroek

Hoorens koffiebranderij in Sint-Maria-Oudenhove

De koffiebar Hoorens is de ideale plek om je even op te warmen aan een tas koffie en een lekker streekproductje. De koffiestop ligt op de wandellus Op en rond de Berendries. Een route van 11 km in het Wandelwalhalla dat de Vlaamse Ardennen is.

Bekijk de wandellus

© Westtoer

Het Verschrikkelijke zoete leven in Machelen-aan-de-Leie

In de Leiestreek wissel je de kunst even in voor een kop koffie met een heerlijke praline on the side. Deze koffiestop ligt namelijk langs de Roger Raveelroute. Een kunstzinnige wandeling in Machelen-aan-de-Leie die je mee neemt langs het leven en werk van Roger Raveel.

Ontdek de wandelroute

© Stad Gent - Dienst Toerisme

Barista in Gent

Verken de historische Gentse binnenstad met deze kant-en-klare stadswandeling. Ontdek de belangrijkste highlights van Gent in een tweetal uur. Ondertussen maak je een pitstop in Barista. Zoals de naam al doet vermoeden zit je hier meer dan goed voor een lekkere koffie. Ook voor een kleine versnapering kan je hier terecht.

Download de gratis wandelroute

Groot Geluk in Aaigem

Te midden van het authentiek landschap ten zuidwesten van Aalst vind je het Groot Geluk. Een koffiestop voor heiligen én zondaars. Gastvrouw Veerle verleidt haar klanten met lekkere taartjes. In de omgeving kan je je hart ophalen aan het natuurgebied Den Dotter. Met de Den Dotterroute verken je het natuurgebied en wandel je langs drie watermolens.

Verken het gebied

Ter Burchgraeve in Lembeke

Na een namiddag buiten in de Lembeekse bossen verlang je naar een lekker warm drankje. Die vind je bij tearoom Ter Burchgraeve. Hier ben je aan het goede adres voor een lekkere pannenkoek, verbereid ijs en dagvers gebak.

Trek naar het bos

6x koffiestops onderweg

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be