Laat je niets wijsmaken: de zomer is nog niet voorbij. Hou de komende dagen en weken nog even dat vakantiegevoel vast met deze leuke evenementen en activiteiten.

6 zomertips om je vakantie te verlengen

Ontsnappen uit een maïsdoolhof – nog tot eind september

De leukste escape room (avant la lettre) van Oost-Vlaanderen ligt deze zomer in een maïsveld in het Meetjesland! Nog tot eind september kan je naast restaurant De Roste Muis je weg zoeken door een labyrint van liefst 1,3 hectare. Goed voor een middagje speurplezier, en je stelt meteen een mooie daad: een deel van de inkomprijs (€ 5) gaat rechtstreeks naar een goed doel.
 
CIRK! in Aalst

Circusacts kijken op CIRK! Aalst – van vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus

Met CIRK! weten liefhebbers van circus en straattheater al jaren waarheen het laatste weekend van augustus. Ook deze keer valt er drie dagen lang weer vanalles te beleven in elk hoekje van het Aalsterse centrum: van straffe luchtacrobatie op het Statieplein en de Hopmarkt over minimalistisch circus in het Stadspark tot een vlooienkabinet op de Graanmarkt. Zélf in de lucht gaan bengelen kan dit jaar ook: voor de durvers zonder hoogtevrees staat er in de Gendarmerie aan de Denderstraat een vliegende trapeze opgesteld.

Dansen op het Boombalfestival – van donderdag 22 t/m zondag 25 augustus

Met z’n allen gezellig de beentjes uitslaan is de komende dagen opnieuw de boodschap op het Boombalfestival in Lovendegem. Terwijl je kinderen zich uitleven in de gratis toegankelijke boomgaard, geniet jij van optredens, workshops en initiaties in de danstempels. Blijf meteen een weekend en spreid je bedje op de camping, of boek een overnachting in de buurt.
SUPpen in Gent

SUPpen in Gent en Lokeren

SUPpen is het nieuwe surfen, en in Gent kan je het nu ook gewoon in het historische centrum doen. Ideaal voor wie de stad eens op een andere manier vanop het water wil ontdekken! Ook in Lokeren verhuurt de Kajakcompany stand up paddle boards om een uurtje (of langer) op de Durme te gaan peddelen. Ervaring hebben hoeft niet, beide verhuurders zetten je op weg met een korte initiatie.
 

Bier proeven in Hamme en Aalst – zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

Tientallen lokale brouwerijen zetten hun beste biertje(s) voor op de Hamse Biermarkt en het Streekbierenfestival in Aalst. Geen grote multinationals hier, maar de kleinere brouwer en bierfirma, met passie voor het bier! Dat beide bierhappenings in open lucht doorgaan – respectievelijk op het Koning Albertplein en in de tuin van Kasteel Ronsevaal – is een ander prettig pluspunt. Niet zo’n fan van bier? Niet erg, er zijn ook optredens en lekkere foodstandjes!

 

Vredefeesten Sint-Niklaas

Ballonnen kijken in Sint-Niklaas – van vrijdag 6 tot zondag 8 september

Sint-Niklaas ziet ze straks weer vliegen op de Vredefeesten, één van de grootste ballonhappenings ter wereld maar intussen ook veel meer dan dat. Zo palmt tegelijk het muziekfestival Villa Pace het stadscentrum in, is de nostalgische kermis terug en valt er ook voor de kinderen weer allerlei leuks te beleven.

6 zomerse uitstapjes

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be