Altijd al eens wilde dieren van dichtbij willen zien? In volgende natuurgebieden is het mogelijk om langs loslopende dieren te wandelen. Aarzel niet en plan nu één van deze zes prachtige wandelingen.

6 wandelroutes langs vrijlopende dieren

Konikpaarden in het Maldegemveld

1. Drongengoedbos wandelroute

Wandel langs de Konikpaarden en Gallowrunderen 

Naast reeën en damherten kom je in het Maldegemveld de typische Konikpaarden en Gallowaykoeien tegen op je wandeling. De Konikpaarden leven in groep en houden de vegetatie in grote gebieden kort. In principe kunnen de Galloways het hele jaar door op het terrein verblijven. Hun zachtaardig karakter zorgt er ook voor dat ze de ideale grazers zijn voor het natuurgebied. Ga nu zelf op pad in het Maldegemveld.
 
Bos 't Ename

2. Wandelen in Bos 't Ename (Oudenaarde)

Wandel tussen de vrijlopende runderen en paarden

Bos 't Ename vormt voor heel wat verschillende diersoorten een veilige thuis. Hier en daar kom je vrijlopende runderen en paarden tegen die er het hele jaar door grazen. Kom de dieren zelf ontdekken tijdens een schitterende wandeltocht in dit prachtige natuurgebied. 
 
Konikpaarden in het Stropersbos

3. Stropersbos wandelroute lus 1 (Kemzeke)

Ontmoet de Gallowrunderen, schapen en Konikpaarden

Een ontmoeting met de Gallowayrunderen en Konikpaarden is gegarandeerd in het zuidelijke begrazingsblok van het Stropersbos. Je kan zelfs in de bivakzone kamperen als het ware tussen de dieren. In de zomer kan je ook grazende schapen tegenkomen op je wandeling. Kom de dieren nu zelf bewonderen.
 
Kalkense Meersen

4. Met de veerboot naar de Kalkense Meersen wandelroute (Wichelen)

Leer de zachtaardige Gallowayrunderen kennen

In de Kalkense Meersen kan je vrij tussen de Gallowayrunderen wandelen. Je kunt ze echt van heel dichtbij spotten. Galloways zijn hoornloze runderen, met een zachtaardige karakter. Deze winterharde dieren grazen het hele jaar door rustig in het natuurgebied. 

Download de route

Burreken

5. De bronnen van het burreken wandelroute (Brakel)

Ontdek de Exmoorpony's en de Gallowayrunderen

Het Burreken is de thuis van Exmoorpony's, een ras van kleine maar sterke pony's. Onderweg kom je ook vaak Gallowayrunderen tegen, die samen met de Exmoorpony's zorgen voor de begrazing van het natuurgebied. Maak kennis met de prachtige fauna en flora dankzij volgende wandelroute.
 
Drongengoedbos

6. Wandelen langs de drongengoedhoeve (Ursel)

Kom de schaapskudde tegen

Van april tot november kan je in het Drongengoedbos een schaapskudde tegenkomen die begeleid worden door hun herderin. In deze periode grazen zo’n tweehonderdtal schapen hier elke dag in het bos en op de heideterreintjes. Ook kan je in het gebied af en toe oog in oog staan met de damherten of reeën.
 

Let op:

  • Raak de dieren niet aan en voeder ze niet.

  • Blijf altijd op de wandelpaden.

  • Smijt geen afval op de grond.

6 wandelroutes langs loslopende dieren

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be