Een weekendje weg is niet altijd makkelijk voor wie minder mobiel of anders beperkt is. Gelukkig maken steeds meer vakantieverblijven werk van een goede toegankelijkheid. In deze 6 logies kom je vanzelf in vakantiemodus.

Toegankelijk logeren

De Kleppe

De Kleppe (Brakel)

Dit voormalige klooster is vandaag een vakantieverblijf voor groepen en gezinnen van 4 tot 49 personen. Zowel de groepsaccommodatie als de gezinsverblijven beschikken over alle mogelijke voorzieningen om zelfs de minst mobiele bezoeker een onbekommerd verblijf te garanderen. Een goed uitgebouwd netwerk van lokale zorgverleners staat dag en nacht paraat voor wie persoonlijke assistentie behoeft. Dat alles in een uitgesproken groene omgeving, met een deugddoend activiteitenaanbod op maat van iedereen en uitstekende voorzieningen voor fietsers. De Kleppe draagt als eerste logies in Vlaanderen het autismevriendelijk label.

Boek je verblijf

Puyenbroeck

Puyenbroeck (Wachtebeke)

Provinciaal Domein Puyenbroeck is niet alleen een populaire spot bij dagtrippers, maar dankzij de aanpalende viersterrencamping ook een heus vakantieparadijs in het groen. Kampeerders kunnen gebruikmaken van het zwembad en de sportterreinen met g-sportfaciliteiten, of genieten van de speelterreinen, het Levend erfgoed park, de minigolf en het toeristentreintje. Het kampeerterrein heeft een aangepaste badkamer met toilet en is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zelf koken is geen must: met een snackbar en twee restaurants biedt het domein voldoende mogelijkheden om de rolstoel onder tafel te schuiven.

Boek je verblijf

Mirabella

Mirabella (Lede)

Deze gerestaureerde vierkantshoeve met gezellige binnenkoer ligt aan de rand van natuurgebied Honegem-Solegem en op fietsafstand van Aalst en Dendermonde. De naam verwijst naar de mirabellen – kleine, vroege pruimen – die je in de boomgaard kan plukken. De vier gastenkamers zijn voorzien van alle modern comfort en een ruime badkamer. De Zomerkamer op het gelijkvloers is bovendien rolstoeltoegankelijk, met een aangepast toilet en een vlakke inloopdouche. Het salon met karakteristieke open haard en eiken plafonds staat ter beschikking van de gasten. In dezelfde ruimte kan je dagelijks terecht voor een kakelvers ontbijt.

Boek je verblijf

De Ceder

De Ceder (Deinze)

Als hotel-restaurant van de coöperatieve Vooruit gaf het kasteel van Astene- Deinze meer dan een eeuw geleden de eerste aanzet voor sociaal toerisme. Vandaag is hier een modern vakantiecentrum gevestigd met de nadruk op zorg. In de Ceder staan medische en verpleegkundige bijstand het vakantiegevoel niet in de weg dankzij de prachtige ligging, de uitstekende keuken en een aangepast activiteitenprogramma. De groene Leiestreek biedt tal van mogelijkheden voor uitstapjes. Voor wie liever ter plaatse blijft, is het zwembadwater steeds op temperatuur en de Finse sauna met jacuzzi de klok rond uitnodigend.

Boek je verblijf

Boerekreek

De Boerekreek (Sint-Jan-eremo)

Met z’n vlakke wegen en eindeloze vergezichten is het poldergebied in het Meetjeslandse noorden een van de meest toegankelijke regio’s in onze provincie. Aan de rand van de gelijknamige waterplas ligt de moderne verblijfsaccommodatie van provinciaal centrum De Boerekreek: ideaal voor groepsverblijven met een sportieve twist vanaf twintig personen. Twee van de achtentwintig kamers zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en in het sas naar de polyvalente zaal is een aangepast toilet. Belangrijkste troef is echter de G-sportlift in de manege voor het tillen van mensen met een motorische beperking.

Boek je verblijf

NH Gent Hotel

NH Gent Hotel (Gent)

Logeren in de schaduw van het stadhuis, aan de voet van het Belfort en op een boogscheut van de Sint-Baafskathedraal: van een topligging gesproken. NH Gent Belfort is een luxueus hotel in het centrum van Gent met een fitness, een sauna en een rustgevend tuinterras. Voor lekkere streekgerechten kan je terecht in restaurant en bar Van Artevelde. Het hotel beschikt over één toegankelijke kamer met aangepaste badkamer. Er is een inrijdbare douche met douchezitje met opklapbare armleuningen en een beugel. Ook het onthaal en de gemeenschappelijke ruimte zijn vlot bereikbaar. In het restaurant is een onderrijdbare tafel beschikbaar.

Boek je verblijf

Meer toegankelijke logies bekijken?
Bekijk de logies met A+ label
Bekijk de logies met A label

 

Meer toegankelijk aanbod in Oost-Vlaanderen?

Bekijk onze tips

6 toegankelijke logies

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be