De stad Aalst heeft veel meer te bieden dan enkel en alleen het welgekende Aalsters carnaval. Wij geven je enkele tips mee om een gezellige daguitstap te maken in het centrum. Beleef samen met vrienden of familieleden een fantastische dag vol plezier in Aalst.

Jouw daguitstap in Aalst

Belfort Aalst

1. Escaperooms (Aalst)

Hou je van mysterie, geheimzinnigheid en raadselachtige opdrachten? Laat je dan opsluiten in één van de escaperooms in Aalst. Ervaar sinds 22 maart een nieuwe, unieke escaperoom in de crypte van het belfort. Hier krijgt je één uur de tijd om de beruchte Aalsterse crimineel Jan De Lichte te arresteren. Bij Cube10, kun je kiezen uit drie spelletjes, geschikt voor teams van 2 tot 6 spelers. Ontrafel de geheimen en bevrijd jezelf. Durf jij de uitdaging aan?
 
Cimorné ©reismicrobe

2. Cimorné ( Aalst)

Cimorné is een centrale ontmoetingsplaats voor creatievelingen, gelegen in een historisch kader. In deze voormalige glasslijperij, in hartje Aalst kun je tegenwoordig genieten van een unieke sfeer. Ontdek de Fietserij die fietsen verhuren, verkopen of herstellen met aandacht voor milieu, hergebruik en sociaal engagement. Les je honger en dorst bij de Bevoorrading, bewonder de originele planten van Drift en nog veel meer!

3. De Prins Drinkt Koffie (Aalst)

Aan de rand van de stad kun je bij "De Prins Drinkt Koffie" terecht voor - de naam zegt het zelf - heerlijke verse koffie. Deze trendy, hippe koffiebar wordt gerund door Prins Kris II, Prins Carnaval 1996 van Aalst. Ze serveren er lekkere taarten van Julie's House en je kunt er ook vers gemalen koffiebonen verkrijgen.

Sint-Martinuskerk

4. Sint-Martinuskerk (Aalst)

Maak kennis met de stad Aalst zelf. De stad heeft ook veel cultureel erfgoed. Breng daarom zeker een bezoekje aan de Sint-Martinuskerk, gebouwd in Brabantse gotische stijl. Tal van kunstvoorwerpen versieren deze prachtige kerk en nemen je mee door de rijke geschiedenis. De Pestlijders, een prachtige werk van de wereldberoemde schilder Rubens hangt hier ook.

5. Ambarosa (Aalst)

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor zoete genieters, bierproevers of gin-lovers? Neem een kijkje bij Ambarosa, dé streekproducten en geschenkenwinkel van Aalst. Al vele jaren verzamelen zij de streekproducten uit het Land Van Aelst, waaronder de Aalsterse vlaai, graanjenever Dirk Martens, de ambachtelijke hoeveproducten van Keymeulen,... Noem het maar op, bij hen vind je alles wat streekgebonden en lekker is.

6. Den Babbelaer (Aalst)

Den Babbelaer in Aalst is een echt vintage biercafé met maar liefst 130 verschillende soorten bieren en een assortiment aan tapas. In de zomer kun je op hun terras samen met je gezelschap genieten van een lekker streekbiertje. Brouwer en bierkenner Jef Van den Steen van brouwerij de Glazen Toren legt in bovenstaande filmpje uit waarom Scheldeland een perfect kader vormt om volop van ambachtelijke streekbieren te genieten. 
 

6 tips voor daguitstap in Aalst

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be