Het nieuwe jaar is aangebroken en we hebben heel wat in petto voor onze StapAf’ers. Hier ons lijstje met dingen die je moet gedaan hebben dit jaar!

De 6 must do's in 2019

Vlaamse Ardennen

Wandelen in de Vlaamse Ardennen: de Wandelwalhalla challenge

Het kreeg niet voor niets de alias Wandelwalhalla: laat het duidelijk zijn dat de Vlaamse Ardennen dé wandelregio van Vlaanderen is. Daag jezelf uit met deze XL wandelroute in de Vlaamse Ardennen. Deze route is speciaal ontworpen voor de doorstappers. De route reikt tot ver over de taalgrens, brengt je tot in Ellezelles.

Ga de uitdaging aan

Gravensteen ©Stad Gent – Dienst Toerisme (Bas Bogaerts)

Een klassieker met een twist in Gent

Een uitstapje naar het Gravensteen in Gent mag niet ontbreken op je lijstje in 2019. Heb je de burcht al eens bezocht? Dan moet je dit jaar zeker een keertje terug om er de nieuwe comedy audiogids te testen. Comedian Wouter Deprez neemt je mee op bezoek bij de ridders van het kasteel.
 
Krekengebied Meetjesland

Ontdek de mooiste krekenplekjes in het Meetjesland

Het Meetjesland heeft een van de mooiste krekengebieden van het land. Een fietstocht of wandeling in dit gebied is dus echt de moeite waard! Uitrusten kan in één van de vele rustig gelegen bed and breakfasts en in de plaatselijke cafés en restaurants! Meer zelfs: we bundelden maar liefst 101 tips om het Meetjesland te ontdekken in de Meetjesland Bucket List. Deze online brochure is gratis te downloaden.

Verken de krekenplekjes

Kasteel Ooidonk

Langs de parel van de Leiestreek: Kasteel Ooidonk

Wandelen in de Leiestreek is elk seizoen heerlijk! Met de Ooidonk wandelroute wandel je langs het prachtige Kasteel Ooidonk, de Leiemeersen en Vosselare Put. Toerisme Leiestreek bundelt elk seizoen heel wat tips in digitale magazines. Download nu het wintermagazine en krijg een uitgebreid wandelverslag van de Ooidonkroute met handige tips voor onderweg.

Wandel de Ooidonkroute

Polders van Kruibeke - Waasland

Polders van Kruibeke in het Waasland

Langs de Schelde, op het grondgebied van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde ligt Vlaanderens grootste gecontroleerde overstromingsgebied: de Polders van Kruibeke. Maar liefst 600 hectare van die polders zijn omgetoverd tot een uniek natuurgebied. Een walhalla voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Ontdek dan met eigen ogen de prachtige natuur, kunstwerken en andere verrassende parels in het gebied. De paden leiden je door een landschap van slikken en schorren, elzenbroekbossen en weidevogelgebied.

Bezoek de Polders

Sint-Martinuskerk Aalst

Vlaamse Meesters in Dendermonde en Aalst

Deze zomer (1 juni tot 30 september) trek je naar het Scheldeland voor een uniek kunstenparcours: Vlaamse Meesters in Situ. Vlaamse topstukken die je kan bekijken op hun oorspronkelijke plaats. In Dendermonde zetten we twee meesterwerken van Van Dyck in de kijker, in Aalst een Rubens. Beide Denderende steden voorzien themawandelingen voor groepen en organiseren ook  boottochten voor individuelen. Meer info volgt!

Leg je bezoek in Oost-Vlaanderen vast. Gebruik #stapaf op Instagram zodat wij jouw foto’s kunnen terugvinden!

Volg jij ons al op Instagram?

6 must do's in 2019

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be