Ruisende bladeren, vogels die je wakker zingen en mooie wandelroutes aan je voordeur. Niets zo zalig als een weekendje logeren in of vlakbij het bos. In deze 5 logies overvalt de rust je vanzelf.

Overnachten aan het Bos

Vakantiewoning Bakkerbos

Vakantiewoning Bakkerbos (Maarkedal)

Nabij het Muziekbos en het Kluisbos in de Vlaamse Ardennen kom je zalig tot rust in deze gerenoveerde cottage omringd door een grote Engelse binnentuin met zwemvijver. De stilte en het weidse uitzicht over de groene heuvels een uitzonderlijke combinatie op. Gastvrouw Isabelle maakt het je bij aankomst meteen gezellig met een welkomstdrankje en zet desgewenst ’s ochtends een lekker ontbijt voor je klaar.
 
Hotel Boskapelhoeve

Hotel Boskapelhoeve (Buggenhout)

Twee monumentale hoevegebouwen met in het hart een prachtige groene binnentuin vormen samen de Boskapelhoeve, een landelijk charmehotel in Buggenhout. Rondom ligt een rustgevende tuin met terrassen met uitzicht op de groene omgeving, iets verderop is het Buggenhoutbos een waar genot voor je wandelbenen. Het bos kan je verkennen met het nieuwe wandelnetwerk Brabantse Kouters. Regenachtig dagje? Geen nood: duik gezellig een paar uurtjes in de ontspanningsloft met bar, pooltafel en leeshoek.
 

B&B Peperkoekenhuisje (Merelbeke)

Overnachten als in een sprookje? Dat doe je in de bijna magische setting van B&B het Peperkoekenhuisje in Munte, vlakbij Merelbeke. Het landhuis is volledig bio-ecologisch ingericht, om je een extra gezond verblijf en heerlijke nachtrust te garanderen. Koppels kunnen onder de wol in de Prinsessenkamer of Koningssuite, kleinere gasten beleven de nacht van hun jonge leven in de Koning van de Jungle kamer…mét verkleedkoffer. Voor een fikse wandeling kan je een boogscheut verder terecht in het Gentbos.
 
Hotel Ter Heide

Hotel Ter Heide (Lembeke)

Aan de rand van de Lembeekse Bossen in hartje Meetjesland verwelkomt het charmante familiehotel Ter Heide je in mooie ruime kamers voorzien van alle comfort. Aanpalend ligt het gelijknamige restaurant, waar je kan aanschuiven voor een waaier aan uitgelezen gerechten. Eens de tuin uit, ligt een van de populairste wandelgebieden van de regio op je te wachten. 
 
Stropersbos

Vakantiewoning De Heimeer (Stekene)

Kleine kinderen in huis? Dan beleef je vast een leuk weekendje weg in deze vakantiewoning middenin het stiltegebied van Stekene. Het huis biedt plaats aan zes personen en ligt op een volledig omheind perceel met een schommel, een zandbak en een schattig kabouterhuisje. Zin om wat verderop een frisse neus te halen? Het Stropersbos, een van de grootste bos- en natuurgebieden van de provincie, is in alle seizoenen een heerlijk wandel- en fietsgebied. Goed om weten: in deze vakantiewoning is ook je hond welkom!
 

5x slapen aan het bos

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be