Ontdek de Week van de Korte Keten in Oost-Vlaanderen van 4 mei t.e.m. 12 mei. Heel wat verschillende organisaties en producenten verwelkomen je graag en laten je elk op hun manier kennis maken met hun lokale goederen. Ze zetten diverse producten die recht van bij de boer komen in de schijnwerpers.

5x lekker lokaal

Hoeve Van Eigen Kweek

1. Boerenmarkt Kaprijke – Hoeve Van Eigen Kweek (vanaf 4 mei)

Vanaf 4 mei kan je weer elke eerste en derde zaterdag van de maand op hoeve Van Eigen Kweek terecht voor heerlijke, verse producten. Je hebt er een gevarieerd aanbod aan lokale producten. Van het eitje en de verse melk voor bij het ontbijt tot het stukje vlees ’s avonds op je bord.
 

2. Geitenboerderij Klavertroef (4 mei)

Krijg een blik achter de schermen van de biologische geitenboerderij Klavertroef in Scheldewindeke. Boer Peter geeft je graag een woordje uitleg over de geitjes en het biologisch boeren in zijn stal. Tussendoor word je verwend met allerlei proevertjes van hun eigen artisanale hoeveproducten. Je kunt er ook smullen van een lekker ijsje of genieten van een lokaal drankje. Neem zeker ook een kijkje in hun hoevewinkel.
 

3. Hoeve ’t Alkeveld (beide weekends)

Breng een bezoek aan de beleefboerderij ’t Alkeveld in Zottegem en ervaar de boerderijwereld van heel dichtbij. Kom pasgeboren kalfjes aaien, koeien melken en voederen. De kinderen kunnen zich ook helemaal uitleven in de speelweide. Kortom er valt heel wat te beleven voor groot en klein.
 
Ijshoeve De Boey

4. Ijshoeve De Boey (iedere dag behalve maandag)

Kom  een kijkje nemen bij de koeien van ijshoeve De Boey in Sint-Gillis-Waas. Elke dag maken ze hier van hun eigen dagverse melk, ambachtelijk ijs in diverse smaken. Volg met je eigen ogen het hele proces en proef nadien zelf van het huisbereide ijs op het terras of in hun salon.
 
Ijshoeve De Boey

Proeverfietstocht – Smaak van Waas (5 mei)

Voor wie Ijshoeve De Boey op 5 mei wil bezoeken, kan om 11 uur ook deelnemen aan de Proeverfietstocht, georganiseerd door Smaak van Waas. Onderweg zijn er twee stops waar je kennis kan maken met vele lokale producten. Geniet ten volle van de streekproducten uit het Waasland. De route bedraagt in totaal ongeveer 20 km.
 
Schrijf je in via een eenvoudig mailtje naar info@mmm-eetjesland.be 
 

5. Boerderij Den Ighemkouter (4 mei)

Tijdens een bezoek aan boerderij Den Ighemkouter in Idegem leer je veel bij over het vak. Iedereen krijgt de kans om zelf het echte boerenleven te ervaren na een interessante rondleiding op het domein. Neem actief deel aan tal van spelletjes en doe-opdrachten.
 

5x lekker lokaal tijdens de Week van de Korte Keten

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be