“Cafés horen bij Vlaanderen, net als de koers. Het zou zonde zijn, als dat erfgoed verloren gaat.” - Koerskop en cafébaas Claudy Van den Berghe

Wij zijn het 100% eens met Claudy en geven je daarom enkele niet te missen wielercafés mee! Deze cafés zijn elk op hun eigen manier onlosmakelijk verbonden met de koers.

5 Wielercafés

Café 't Berghof

1. Café ’t Berghof (Herzele)

Koerskop Claudy heeft zelf gekoerst en is ondertussen al twaalf jaar cafébaas van ’t Berghof, en jawel: hij heeft er een echt wielercafé van gemaakt.

Taverne 't Hol van Pluto

2. Taverne ‘t Hol van Pluto (Zwalm)

Dit café passeer je op de Vlaamse Ardennenroute die je vindt in de Biergids. ’t Hol van Pluto is de beste motivatie om de extra lus te fietsen en dus een bijna verplichte stop op de Vlaamse Ardennenroute. Maak je keuze uit een selectie van een zestigtal uitstekende bieren, terwijl de lekkere tapas, snacks, pasta’s en artisanale kroketten de knorrende beer in je maag een halt toe roept.

Oost-Vlaanderen telt 30 brouwerijen, 30 bierfirma’s en meer dan 1000 cafés. Ontdek ze in de Biergids, waar je ook 6 fietsroutes en heel wat praktische informatie kan vinden!

Bestel de Biergids

De Zondige Zeven

3. Specialiteitenherberg De Zondige Zeven (Zottegem)

De Zondige Zeven is het café van Roel en Nancy. Volgens de lezers van Het Nieuwsblad zelf het beste café van Zottegem! Er is altijd wel iets te beleven, zo organiseren ze regelmatig comedy nights. De Zondige Zeven heeft zelfs een eigen wielerploegje: de Vierkantswortel.

Ben je meer een wandelaar? Dan hebben we een gratis wandellus voor jou in de buurt: ‘In de voetsporen van Julius Caesar en Jan De Lichte’. Ga achteraf je dorst lessen in De Zondige Zeven!

Download de gratis lus

Café d'Oude Hoeve

4. Café d'Oude Hoeve (Kwaremont)

d'Oude Hoeve is een café dat sterk verbonden is aan de koers, het ligt zelfs in de Ronde van Vlaanderenstraat! Dit authentiek wielercafé is de ideale stop voor wielertoeristen en wandelaars maar is ook een vaste plek voor buurtbewoners. Voel de nostalgie terwijl je geniet van een lekker glas.

De Ronde van Vlaanderenstraat is een heus monument: een eregalerij met 10 levensgrote portretten van mythische wielerhelden, een 1,2 kilometer lange erelijst op het wegdek én een mozaïek van alle 76 Rondewinnaars aan het monument van Karel Van Wijnendaele.

Ontdek de Ronde van Vlaanderenstraat

Oude Schelde

5. Oude Schelde (Kluisbergen)

Ondanks de afgelegen ligging van het café Oude Schelde, een volkscafeetje aan een oude Scheldearm, is het erg bekend bij fietsers. Zeker in de zomer is het er aangenaam op het terrasje, dat verscholen ligt in een groene oase. Binnen lijkt het wel of de tijd er is blijven stilstaan en dat wil cafémadam Monique liefst altijd zo houden!

Ben je meer een wandelaar? Dan hebben we een gratis wandellus voor jou in de buurt: ‘Tussen Koppenberg en Kortekeer’. Ga achteraf je dorst lessen in café Oude Schelde!

Download de gratis lus

Zin in nog meer sportief bierplezier? Op www.planbier.be staat àlles verzameld wat je ooit al hebt willen weten over Oost-Vlaams bier. Inclusief downloadbare fietsroutes en wandelroutes langs brouwerijen en leuke cafeetjes!

5x favoriete wielercafés

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be