Hoera, bijna herfstvakantie! Nog op zoek naar evenementen en plekken waar je met het hele gezin naartoe kan? Wij verzamelden voor jou de allerleukste!

1. Griezelen in Gent

Ook de Wereld van Kina laat voor Halloween weer de zombies, heksen en andere griezels los. De Wereld van Kina, het Gentse natuurmuseum voor kinderen aan het Sint-Pietersplein, is vanaf zondag 28 tot en met woensdag 31 oktober ’s avonds open. Tijdens ‘De nacht wacht’ worden daar de vreemdste nachtdieren wakker. Aanraken mag, als je durft!
 
Brielmeersen

2. Schaapjes tellen in de Brielmeersen (Deinze)

In de 40 ha grote De Brielmeersen, de groene long van Deinze, kan je zomer en winter vrij rondwandelen. Elke eerste zondag van de maand kan dat ook onder begeleiding, tijdens een natuurwandeling die je onbekende stukjes van dit recreatiedomein laat zien. Op 4 november neemt een natuurgids je mee op bezoek bij de verschillende schapenrassen die hier rondstruinen. Mét tekst en uitleg over wat ze allemaal doen én hun specifieke kenmerken.

Wandel in de Brielmeersen

STAM - Gent

3. Boeven strikken in het STAM (Gent)

Toptip voor wie (al) tieners in huis heeft: het STAM Gent is nog tot en met april 2019 het Museum van de misdaad, met een bijzondere verzameling van foto’s, objecten en dossiers uit de archieven van de Gentse gerechtelijke politie. Tal van onderzoekstechnieken die sinds de jaren 1930 werden ingezet om misdaden op te lossen, loodsen je door de tentoonstelling. Zowel op 31 oktober als op 3 november zijn er workshops voor jongere kinderen, terwijl ouders of grootouders met een gids de expo bezoeken.

Bezoek het STAM

Expo 'Lang Leve De Muziek'

4. Zingen in de Sint-Pietersabdij (Gent)

De grootste muziektentoonstelling ooit in Vlaanderen, dat is Lang leve de muziek! in de Gentse Sint-Pietersabdij. Curator en wandelende muziekencyclopedie Jan Delvaux, bekend van Belpop Bonanza, verzamelde zowat àlles wat van ver en nabij te maken heeft (gehad) met het Nederlandstalige lied van de voorbije 60 jaar: van affiches en foto’s tot gouden platen en natuurlijk heel veel beeld- en geluidsfragmenten. Quizzen en meezingen kan ook, van ‘Magrietje’ over ‘Anne’ tot ‘Zoutelande’.

Zing mee

5x eropuit in de herfstvakantie

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be