Op pad met onze 5 nieuwe wandellussen? Maak er een weekendje wandelwalhalla van met deze verblijftips onderweg.

Logeren in de Vlaamse Ardennen

Vierkantshoeve Molenzicht (Horebeke)

In de kleinste gemeente van Vlaanderen, op een boogscheut van de Molenberg, ligt deze tot knusse vakantiewoning gerenoveerde vierkantshoeve. De accomodatie op het gelijkvloers is afzonderlijk te huur, maar je kunt ze - afhankelijk van de grootte van je gezelschap - ook combineren met de eerste verdieping. Oudenaarde en de Geuzenhoek liggen vlakbij.

Sympathiek: voor de gasten zijn er gratis fietsen beschikbaar om boodschappen te doen in de buurt. Voor langere trips kun je voor een prikje fietsen huren.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt:

La Cereza

La Cereza (Kerselare)

Verwennerij ten top, dat staat je te wachten in de passend genoemde 4 sterren-B&B La Cereza – Spaans voor ‘kers’ – in Kerselare, een deelgemeente van Oudenaarde. Ook slapen doe je hier tussen de kersen, want de drie kamers zijn genoemd naar kersenrassen: Bigarreau Napoleon, Lindekers en Meikers.

Tot oktober kun je baantjes trekken in het verwarmde buitenzwembad, de spa is uitgerust met een ruime sauna, infraroodbanken en verschillende relaxruimtes.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt:

Hof van Lier

B&B Hof van Lier (Zandbergen)

Een zwak voor paarden? De hoeve van het 18de-eeuwse waterkasteel de Lalaing is vandaag een elegante B&B met een eigen manege, middenin een privédomein van 360 hectare. Trek er te voet op uit, boek een koetstocht of haal je hart op tijdens een paardrijles. Ontbijten doe je met streekproducten en artisanaal gebakken boerenbrood recht uit het eigen bakhuisje.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt:

Quality Time

B&B Quality Time (Everbeek)

Geniet van de rust, het onmiddellijk thuisgevoel en het fenomenale uitzicht over de Everbeekse velden in deze gezellige loft vlakbij Brakel. Living en zithoek liggen op het gelijkvloers, slapen doe je in het ondergrondse deel van de woning. Eén adres voor wie vlakbij lekker wil eten: ’t Fameus Verleden, een mooi opgeknapte staminee met een indrukwekkende bierkaart.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt:

Oud Klooster

Oud Klooster (Dikkele)

Met een groep vrienden, collega’s of familieleden op stap in de Vlaamse Ardennen? Het Oud Klooster Dikkele is een charmant oud parochieschooltje dat volledig werd gerenoveerd tot een modern jeugdverblijf en vakantiehuis. Rondom ligt een gigantische kloostertuin waar je kunt relaxen, badmintonnen, kampen bouwen of ’s avonds de vuurkorven aansteken voor extra gezelligheid.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt:

5 x logeren in het wandelwalhalla

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be

Deel deze tips