Voor de beste bierroutes, de gezelligste streekbierencafés en de tofste bierevenementen moet je nog altijd in Oost-Vlaanderen zijn. Deze activiteiten brengen volgende maand extra leven in de brouwerij.

Activiteiten rond Brouwerijen

Belgium Beer Days in Gent

Je onderdompelen in de wereld van de Belgische en Oost-Vlaamse bieren, en tegelijk de mooiste hoekjes van Gent ontdekken? Het kan met de Belgium Beer Days-tours van bierexpert Liselot Caura. Liselot neemt groepen vanaf twee personen mee op sleeptouw, maar het kunnen er net zo goed vijftien zijn. Op een handvol locaties in het stadscentrum wachten je evenveel degustaties, mét een hapje erbij. Alleen meerderjarigen mogen mee, en een tour kost € 29,90 per persoon.

Boek je biertour door Gent

Aalst

Bierwandeling in Aalst

‘Oilsjt, ajoin en bier me schoim’, heet de gloednieuwe bierwandeling die Toerisme Aalst midden oktober boven het doopvont houdt. Een gids neemt je twee uur lang mee op een interessante en vaak verrassende tocht langs het Aalsterse bier- en hoperfgoed, met geregeld een proeverij onderweg. In het Stedelijk Museum, het startpunt van deze wandeling, loopt voor de gelegenheid een minitentoonstelling over de roemrijke geschiedenis van het Aalsterse bier. Opgelet! Reserveren is verplicht. De wandeling van zaterdag 14 oktober is al volzet. Snel wezen is de boodschap voor vrijdag 13 of zondag 15 oktober.

Reserveer je bierwandeling

Bierhappening Zottegem

Nationale Bierhappening in Zottegem

Vijfentwintig grote en kleinere brouwerijen, waarvan de hoofdmoot uit Oost-Vlaanderen, tekenen op zaterdag 14 oktober present op de 24ste Nationale Bierhappening van BLES, beter gekend als de bierproevers van Zottegem. ‘Wij leren ons volk degusteren’, luidt hun motto, dus ook op dit evenement staat proeven centraal. De toegangsprijs bedraagt € 2, voor de degustaties (mét deskundige uitleg) werken de organisatoren met een jetonsysteem.

Bekijk alle bieren

Streekbierenproeventocht in Sint-Niklaas

Onder het motto ‘Oh kom maar eens proeven’ - een knipoog naar dé Sinterklaasstad bij uitstek – organiseren de Wase brouwers op zaterdag 21 oktober hun derde Streekbierenproeventocht. In zes karaktercafés in de stad kan je proeven van evenveel lokale bieren, met veel kennis gebrouwen en met evenveel liefde geschonken. Deelnemen kost € 12, en voor € 6 extra krijg je er telkens een hapje bij.

Doe mee aan de streekbierenproeventocht

Brouwerij Roman

Brouwerijbezoek Roman in Oudenaarde

Nog tot eind november gooit Brouwerij Roman elke zaterdag haar deuren open voor individuele bezoekers. Telkens om 10 en 14 uur neemt een gids je mee voor een kijkje achter de schermen bij een van de oudste familiebrouwerijen van het land, bekend van onder meer de Ename abdijbieren en het vermaarde Adriaen Brouwer-gamma. Kostprijs: € 8, inclusief degustatie en geschenkset.

Reserveer je brouwerijbezoek

Ook andere Oost-Vlaamse brouwerijen trakteren je graag op een rondleiding. Bekijk alle mogelijkheden op www.planbier.be.

Zin in nog meer bierbeleving? Surf naar www.planbier.be of bestel de Biergids Oost-Vlaanderen.

5 x leven in de brouwerij

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be

Ga op bieruitstap met je vrienden. Deel dit artikel en nodig ze uit.