Ai, het einde van de zomer nadert en wellicht ben ook jij alweer aan het werk. Geen nood: deze vijf tips – en de zon! – houden je nog even helemaal in vakantiesfeer.

Zomerse activiteiten

Kanoën en kajakken in het Waasland

Denk je bij kano- en kajakvaren vooral aan de Ardennen? Nergens voor nodig, het kan ook gewoon in het Waasland. Langs een volledig gesloten kano- en kajaktraject verken je vanuit Wachtebeke de groene boorden van de Moervaart en Zuidlede. Officiële startplaats is de Kalvebrug, waar je bij het Kano- en Kayakcenter het bootje van je keuze kunt huren. In Lokeren kan je het water op bij de Kajak Company.

Reserveer je bootje

StapAf tip in de buurt:
't veldcafé
Le jardin Secret

Taartjes smullen in Munkzwalm

Niets dat méér het zomergevoel oproept dan een terrasje doen. Voeg daar nog een lekker hapje en een prachtige tuin aan toe, en ziezo: vakantie op z’n best! Pop-up Le Jardin Secret, het tijdelijke zusje van de artisanale patisserie Lauretta & The Nightingale, verwent je nog tot 10 september elke vrijdag, zaterdag en zondag in hartje Vlaamse Ardennen met heerlijke huisgemaakte taart, plankjes charcuterie van de lokale slager, een frisse pint of een goed glas wijn. ’s Zondags serveren ze ook ontbijt en brunch. Voetjes in het gras, en genieten maar!

Bezoek de pop-up

Wandeltip in de buurt:
Zwalmbeekroute
Sint-Pietersabdij

Foto’s kijken (en cocktails drinken) in Gent

Letterlijk nog tachtig dagen zomer zit er wellicht niet meer in , maar op zes historische locaties in Gent kan je wel nog altijd het fotofestival ’80 Days of Summer’ bezoeken. Foto’s en video’s met als thema ‘Roots & Roads’ tonen dit jaar mensen onderweg van de ene geschiedenis naar de andere, op de vlucht, op de dool of gewoonweg op reis. Een van de expoplekken is de Sint-Pietersabdij, waar je in de abdijtuin tussen de lavendel en de wijnranken wandelt. Aan het oude stadspaleis Hotel d’Hane Steenhuyse kan je dan weer neerstrijken in de strandstoelen van de hippe pop-up bar Eat Love Pic-Nic.

Bekijk meer

 

Wandeltip in de buurt:
Lekker Gents
Hof Ter Saksen

Montmartre bezoeken in Beveren

Het kasteelpark van Hof ter Sasken wordt op zondag 3 september weer even de meest kleurrijke wijk van Parijs tijdens de kunstmarkt Montmarte VIII. Artiesten van allerlei pluimage laten zien wat ze in huis hebben, temidden van muzikale ambiance en optredens. Heb je zelf een kleine Picasso of Frida Kahlo in huis? Voor jonge kunstenaars is er een leuke wedstrijd.

Bezoek Montmartre

Wandeltip in de buurt:
Barbierbeekroute
Brouwsels op straat

Straattheater Brouwsels op straat in Eke

Wie houdt van acrobatie, theater, oogverblindende stunts en magie in openlucht moet op zaterdag 2 en zondag 3 september naar het centrum van Eke. Speciaal voor Brouwsels op straat tonen meer dan twintig artiesten van over heel de wereld er hun strafste kunsten. Een spectaculair vuurwerk achter CC De Brouwerij sluit dit sfeervolle internationale festival letterlijk met een knal af.

Meer informatie

Fietstip in de buurt:
Scheldevalleiroute 1

5 x heerlijk vakantiegevoel in Oost-Vlaanderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be

Deel dit artikel met je vrienden en nodig ze uit om mee te gaan!