Ook wie minder mobiel door het leven gaat, heeft af en toe baat bij een fikse adrenalinekick. Schuif je beperkingen aan de kant en zet je schrap voor een duik in het avontuur. Soms moet je springen, ook al is het dan figuurlijk.

Toegankelijke Activiteiten

The Outsider

1. In de touwen – Vlaamse Ardennen

Middenin avonturenpark Seven Summits, aan de rand van de Donkvijver in Oudenaarde, staat een diamantvormige klimtoren van 16 meter hoof. Met een parcours van touwbruggen en -trappen stelt de Blue Diamond je motorische vaardigheden danig op de proef. Er zijn 3 niveaus, waarvan het eerste rolstoeltoegankelijk is. Een begeleider helpt je om alle obstakels te overwinnen. Voor durvers is er ook een deathride!

Verleg je grenzen

2. In de boeien – Stad Gent & Scheldeland

Laat je vrijwillig opsluiten in een kamer en baan jezelf een weg naar buiten door verschillende raadsels en puzzels op te lossen: dat is – in een notendop – het uitgangspunt van de Escape Game, een razend populaire groepsactiviteit om samen met vrienden of collega’s je tanden op stuk te bijten. In Gent (Cube Zero) en in Aalst (Cube Ten) kan dat ook vanuit je rolstoel, met respectievelijk 6 en 3 thematische kamers. Je tijd gaat nù in!
 
Pato in de Polders van Kruibeke

3. In de pedalen – Waasland

De Polders van Kruibeke is een overstromingsgebied aan de oevers van de Schelde. Bij hoogtij staat het gedeeltelijk onder water. De rest van de tijd is het er heerlijk wandelen en fietsen, met dank aan de Nino, een elektrische rolstoel voor alle terreinen. Ook met dank aan de Pato, een ligtandem met elektrische trapondersteuning waarmee je zonder veel moeite een rolstoel vervoert. Zowel de Nino als de Pato zijn vlakbij het natuurgebied te huur.

Geniet zonder drempels

Rolstoeltoegankelijke huifkar

4. In het zadel – Vlaamse Ardennen

Johan Verdonckt uit Maarkedal beschikt over een unieke collectie antieke koetsen die hij eigenhandig restaureert. Hij verwelkomt je met open armen in zijn koetsmuseum of neemt je met plezier mee op tocht door de Vlaamse Ardennen in een rolstoeltoegankelijke huifkar. Zelf de teugels in hand nemen kan ook: klikje rolstoel vast in de toegankelijke menwagen en je bent vertrokken voor een ontspannende rit met paard of pony als gids.

Zadel op!

Madou luchtballon

5. In de lucht – Meetjesland

Nergens ben je dichter bij de zevende hemel dan in de mand van een luchtballon, heerlijk zwevend boven het Oost-Vlaamse landschap. Ballonvaarder Madou uit Eeklo beschikt over aangepaste manden met een instapdeur, waardoor je zelfs met een rolstoel zonder drempels het luchtruim kiest. Ook mensen met een visuele beperking zijn welkom aan boord. De piloten zijn erop getraind om hun indrukken over te brengen aan wie zelf minder goed ziet.

Vlieg mee

Meer toegankelijk aanbod in Oost-Vlaanderen?

Bekijk onze tips

5 toegankelijke activiteiten in Oost-Vlaanderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be