Paasvakantie, dat betekent gezellig eropuit met het hele gezin. Ontdek onze leukste tips voor 14 dagen vakantieplezier.

5 Tips voor de Paasvakantie

Provinciaal domein De Gavers

1. Provinciaal domein De Gavers (Geraardsbergen) 

Geniet van een fantastische namiddag in De Gavers. Kinderen kunnen zich volop amuseren op de speeltuin en de twee parcours met gocarts en minifietsjes. Voor de waterratten zijn er bij mooi weer heel wat watersportmogelijkheden in de Gaversplas. Hou je het liever wat rustiger, maak dan een mooie wandeling door het domein. 
 
 
Ook in de andere Oost-Vlaamse provinciale domeinen valt er weer heel wat te beleven. Je vindt er rust én avontuur, middenin het groen. Ontdek ze tijdens de Week van de Provinciedomeinen van 14 tot en met 22 april!
Kluisbos

2. Op stap in het Kluisbos (Kluisbergen)

De Kluisbos wandelroute is ideaal voor het hele gezin. Wandel samen door het grootste bos van de Vlaamse Ardennen. In deze periode toveren de prachtige blauwpaarse boshyacinten het bos om tot een magisch tapijt. Wandel ook eens tot aan de speelzone, waar je kroost zich helemaal kan uitleven op de houten speeltuigen. Toe aan een pauze? Strijk neer op het gezellige terras van de Bosbaar.

Bekijk de route

3. Het spel van de slotenmaker (Gent)

Kinderen van zes tot twaalf leren het belfort van Gent op een speelse manier beter kennen. Ga aan de hand van opdrachten en weetjes op zoek naar de juiste sleutel om het mysterie rond de schatkist op te lossen. 

 
Pam Ename

4. Familiezoektocht “De waarheid over het ei” (Ename) 

Heel de paasvakantie behalve op maandag kan je in Pam Ename terecht voor een digitale zoektocht met heel de familie. Kom zeker langs als je benieuwd bent naar de waarheid over het ei en de link met de geweldige Enaamse geschiedenis?
 
Paasfeest in provinciaal domein De Gavers

5. Paasfeest (Geraardsbergen) 

Op zondag 21 april strooit de paashaas eigenhandig weer heel wat lekkers uit over het provinciaal domein De Gavers uit. Alle kindjes tot 10 jaar kunnen naar hartenlust op zoek naar heerlijke paaseitjes om hun mandjes mee te vullen.Ook randanimatie zorgt voor een gezellige sfeer en fun voor alle leeftijden.

 

5 paasvakantietips met kinderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be