Paasvakantie, dat betekent gezellig eropuit met het hele gezin. Ontdek onze leukste tips voor 14 dagen vakantieplezier.

Provinciaal domein De Gavers

1. Provinciaal domein De Gavers (Geraardsbergen) 

Geniet van een fantastische namiddag in De Gavers. Kinderen kunnen zich volop amuseren op de speeltuin en de twee parcours met gocarts en minifietsjes. Voor de waterratten zijn er bij mooi weer heel wat watersportmogelijkheden in de Gaversplas. Hou je het liever wat rustiger, maak dan een mooie wandeling door het domein. Op zondag 21 april komt de paashaas himself  met paaseieren strooien. 
 
 
Ook in de andere Oost-Vlaamse provinciale domeinen valt er weer heel wat te beleven. Je vindt er rust én avontuur, middenin het groen. Ontdek ze tijdens de Week van de Provinciedomeinen van 14 tot en met 22 april!
Kluisbos

2. Op stap in het Kluisbos (Kluisbergen)

De Kluisbos wandelroute is ideaal voor het hele gezin. Wandel samen door het grootste bos van de Vlaamse Ardennen. In deze periode toveren de prachtige blauwpaarse boshyacinten het bos om tot een magisch tapijt. Wandel ook eens tot aan de speelzone, waar je kroost zich helemaal kan uitleven op de houten speeltuigen. Toe aan een pauze? Strijk neer op het gezellige terras van de Bosbaar.

Bekijk de route

3. Het spel van de slotenmaker (Gent)

Kinderen van zes tot twaalf leren het belfort van Gent op een speelse manier beter kennen. Ga aan de hand van opdrachten en weetjes op zoek naar de juiste sleutel om het mysterie rond de schatkist op te lossen. 

 
Pam Ename

4. Familiezoektocht “De waarheid over het ei” (Ename) 

Heel de paasvakantie behalve op maandag kan je in Pam Ename terecht voor een digitale zoektocht met heel de familie. Kom zeker langs als je benieuwd bent naar de waarheid over het ei en de link met de geweldige Enaamse geschiedenis?
 
Provinciaal domein Puyenbroeck

5. Reuze Paaseierenfeest (Wachtebeke) 

Maak van zaterdag 20 april een onvergetelijke namiddag met het hele gezin. Vanaf 14 uur zijn er allerlei toffe activiteiten gepland op het evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck. Geniet samen van een grote paasshow, poppenkast, muziek en circus. Er worden uiteraard ook paaseieren uitgedeeld aan de kinderen. Alles behalve de kermisattracties zijn gratis.
 

5 paasvakantietips met kinderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be