Hoera, de lente is nu echt wel helemaal in het land. Voorlopig nog niet in de ban van die voorjaarskriebels? Deze openluchtevenementen met fiets- en wandelroutes in de buurt lossen dat meteen op.

 

De leukste buitenevenementen in mei

Huis Beaucarne

1. Vier de lente in Ename – zaterdag 4 mei

Het gezellige theehuis en dito binnenterras van Huis Beaucarne gaan weer open, en dat wordt gevierd met een heuse garden party. Julien en Lena staan de hele middag en avond klaar met proeverijen van hun taarten, cakes en tapas, en stellen een klein deel van hun nieuwe expo doorlopend open. Een band zorgt live voor zomerse deuntjes, sla dus gerust de benen uit onder de bloeiende blauwe regen!
 

 

Wandelroute in de buurt

Vertrek niet uit Ename zonder een ommetje richting Bos t’ Ename, een verrassende brok groen op de valleiwand van de Schelde.
 
Station Maldegem

2. Spring op de stroomtrein in Maldegem – zaterdag 4 en zondag 5 mei

Beleef de jaren ’30-sfeer van de Oriënt Express op het Stoomtreinfestival, de jaarlijkse seizoensopener van de Stoomtrein Maldegem-Eeklo. Liefst zeven authentieke stoomtreinen met pluchen zetels en bijhorende bar tuffen de hele dag door tussen beide stations, en jij kan mee. Genoten van je rit? Blijf dan nog even hangen op de historische site voor een hap of een ijsje, of bezoek de beurs met Lego-treintjes, souvenirs en Thomas-de-treinbaan.
 

 

Wandelroute in de buurt

Nog even een frisse neus halen na je stoomtreinavontuur? Dat kan met dit kleine lusje door het Drongengoedbos.
 
Tuindagen van Beervelde

3. Sprokkel tuinideeën in Beervelde – van vrijdag 10 tot zondag 12 mei 

Geen populairdere openluchtbeurs in Oost-Vlaanderen dan de halfjaarlijkse Tuindagen van Beervelde! Thema en gastland van de lente-editie is Italië, wat zich vertaalt in een gezellige vakantieambiance, de zonnigste trends in tuindecoratie, en hapjes en drankjes uit het land van dolce vita. Voor creatievelingen zijn er workshops bloemstukken maken en vilten, wie liever kijkt kan flaneren langs 200 standen of bijleren tijdens demo’s moestuinieren, tuincomposteren, bakken én honden trimmen. 
 

 

Wandelroute in de buurt

In je ticket voor de Tuindagen is een gratis wandeling door het kasteelbos inbegrepen. Gediplomeerde gidsen van Natuurpunt geven tekst en uitleg.
 
 
Parktheaterfestival

4. Parktheaterfestival in Lokeren - zondag 26 mei

Theater- en circusacts van overal ter wereld staan in het Prinses Josephine-Charlottepark klaar om je te verbazen met hun halsbrekende toeren en poëtische verhalen. Strijk tussendoor neer op het openluchtterras voor een drankje, een stuk Lokerse vlaai of een pannenkoek.
 

 

Fietsroute in de buurt

Duik van aan de markt van Lokeren het Lokerse groen en de heide van Waasmunster in met de Grimbeert fietsroute.

Muurklimmen in De Gavers

5. Beleef De Gavers in Geraardsbergen – zondag 26 mei

Boogschieten, muurklimmen, minigolfen en nog veel meer: voor een schamele één euro (per attractie) probeer je op 26 mei àlle betalende attracties uit in het provinciaal domein De Gavers. Om deze opendeurdag compleet te maken, is er de hele namiddag gratis animatie én een streekproductenterras. Laat die boterhammen dus gerust thuis!
 

 

Fietsroute in de buurt

Volg de Dender 5,5 kilometer lang op deze toegankelijke rit vanuit De Gavers.
 

5 openluchtevenementen in mei

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be