Te koud buiten, àlle kerstmarkten al afgeschuimd en zin in een snuif cultuur? Geen gebrek aan kunstzinnige uitjes deze eindejaarsperiode in Oost-Vlaanderen!

4 Musea in Oost-Vlaanderen

Expo Rook

Rook - Huis van Alijn (Gent)

Ook al is het vandaag ‘not done’ om nog te roken, achter de sigaret schuilt een boeiende geschiedenis. Het Huis van Alijn dook in zijn eigen collectie voor een expo vol familiefoto’s- en films, asbakken, pijpen, tabakspotten, rookaccessoires en reclames.

Bezoek de expo

De dames van de barok – MSK Gent

Sta versteld van de prachtige doeken van Artemisia Gentileschi – de vrouwelijke Caravaggio – en een handvol andere Italiaanse barokkunstenaressen op deze unieke expo met 50 topwerken van over heel de wereld.
 
Verbeke Foundation

Verbeke Foundation (Kemzeke)

Een van de grootste private kunstsites van Europa houdt even een wintersluiting, maar is er vanaf woensdag 2 januari terug met de winterexpo ‘Time Within Time’. En natuurlijk de indrukwekkende vaste collectie hedendaagse kunst binnen én in het 12 hectare grote natuurgebied errond.
 
Museum van Deinze en de Leiestreek

De nieuwe morgen – Mudel Deinze

Voor een selectie topwerken uit eigen land moet je naar het Museum van Deinze en de Leiestreek. 60 meesterwerken van onder meer James Ensor, Constant Permeke en Valerius De Saedeleer nemen je mee op een boeiende reis door de Belgische kunstgeschiedenis, van 1890 tot 1930.
 
© Toerisme Provincie Antwerpen

Scheepswerven Baasrode

Ga op ontdekking in de voormalige scheepswerven aan de Schelde in Baasrode, vandaag één van de mooiste industrieel-archeologische sites van Vlaanderen. De Provincie bouwde de plek uit tot een levendige erfgoedsite over twee eeuwen scheepsbouw en binnenvaart.
 

5 Kunstuitjes in Oost-Vlaanderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be