Leg de rendierhoedjes, Rudolphneuzen en kersttruien alvast klaar, want ook Oost-Vlaanderen dompelt je straks weer helemaal onder in kerstsfeer.

Winterfeesten in Gent

Gentse Winterfeesten en Winterwonderkasteel (van vrijdag 7 december t.e.m. dinsdag 8 januari)

Kerst en nieuwjaar in Gent, dat is traditiegetrouw een maand lang de Gentse Winterfeesten. Ook dit jaar palmt het evenement weer de hele binnenstad in met meer dan 150 kraampjes, een ijsbaan onder de stadshal, een Moose en Husky Bar, het reuzenrad en het kinderdorp Land van W’ijs. Wat verderop wordt het Gravensteen voor de gelegenheid weer het Winterwonderkasteel: hier beleef je spannende vikingavonturen bij schemerend kaarslicht en knetterende haardvuren.

Beleef Gent Verlicht en het magisch spel van licht en schaduw met de Lichtwandeling. De wandeling start en eindigt op de Kouter en laat je een ander Gent zien, langs mooi verlichte gevels en pleinen. Ga op ontdekking in de Gentse binnenstad na valavond. Op de gratis wandelkaart staan verlichte gebouwen en monumenten met een nummer aangeduid.

WAAR? Kouter, 9000 Gent

WANNEER? De wandeling duurt een tweetal uren. Begin uw wandeling flink voor middernacht, want klokslag 12 maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting.

Download de gratis route

Kasteel van Laarne

Kerstmagie in het Kasteel van Laarne (van vrijdag 7 t.e.m. zondag 23 december)

Het kerstverhaal met veel muziek, zang en dans? Je maakt het mee in het Kasteel van Laarne, waar 200 acteurs je tijdens Kerstmagie een sprookjesachtige aanloop naar kerst bezorgen. Tickets kosten € 14,95 maar voor kinderen jonger dan 5 jaar is de toegang gratis.

Boek je tickets

Ijsconcert van Terje Isungset

Wintering Baasrode (14 en 15 december)

De Scheldegemeente Baasrode pakt voor de derde keer uit met Wintering, een licht- en vuurspektakel dat het dorpsplein en alle straten errond verandert in een feeëriek sprookje. Aan de vooravond vergast de Noor Terje Isungset je op de site van het Scheepvaartmuseum op een uniek ijsconcert met instrumenten die hij zelf maakt uit dikke ijslagen. Vergeet niet je warm aan te kleden!

Boek je tickets

Ronse Winterlicht (van vrijdag 14 tot zondag 16 december)

Met Winterlicht brengt ook Ronse je weer helemaal in jingle bells-stemming. Flaneer en proef op de kerstmarkt, spring in de koets van de kerstman, pik op zondag een familievoorstelling van ‘Arthur Christmas’ mee of maak een sfeervolle winterwandeling met Visit Ronse (inschrijven verplicht). Richting de Sint-Hermescrypte bijvoorbeeld, het mooiste monument van Ronse dat twee avonden lang in feeëriek kaarslicht baadt.

Schrijf je in

Aalst Twinkelt

Aalst Twinkelt (van vrijdag 7 t.em. zondag 30 december)

Ook in Aalst wacht je weer een gezellige kerstperiode met als opener Aalst Twinkelt, een evenement met straattheater, vurige acts en intieme straatconcerten. Op 7 december kan je ook de belforttoren op voor een prachtig uitzicht over de stad en alle lichtjes. Aandachtspuntje: voor Belfort Binnenstebuiten By Night ben je best in goede conditie, want je moet 136 trappen op (en weer af)!

Ontdek winters Aalst

5 kerstuitjes in Oost-Vlaanderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be