Een zonnig uitstapje op twee wielen? Oost-Vlaanderen verwent je met leuke fietshappenings.

Fietsevenementen

Polderstrappen (zondag 2 juli)

De Polders van Kruibeke, dat is ruim 600 hectare puur natuur langs de Schelde en meteen het grootste gecontroleerde overstromingsgebied van Vlaanderen. Geen zorgen: overstromen doet het natuurgebied maar een paar keer per jaar. Op alle andere dagen kan je hier naar hartenlust wandelen, spelen, vissen of fietsen. Met de Barbiergidsen bijvoorbeeld, die je zondag de mooiste plekjes van de polders laten zien.

Bekijk meer info

Liever wandelen in de polders? Ga op pad met de 5 wandelroutes uit de belevingsgids Oeverlopen

Oost-Vlaanderen Zomert

Oost-Vlaanderen Zomert (02/07, 26/08 & 17/09)

Het Meetjesland wordt deze zomer meer dan ooit fietsland met de fietshappening ‘Oost-Vlaanderen Zomert’. Drie zomerse dagen kan je van het ene provinciale centrum naar het andere trappen, onderweg genietend van alle (natuurlijke) troeven van de Boerekreek, Het Leen en de Huysmanhoeve.

Telkens staat er een ander thema centraal: fietsen met het hele gezin (2 juli), fietsen met muziek (26 augustus) en sportief genieten (17 september).

Schrijf je in

Festivélo

Festivélo (zondag 2 juli)

Fan van fietsen én muziek? De muzikale gezinsfietstocht Festivélo brengt je van Lokeren naar Sinaai en weer terug, langs een parcours van 25 km met muziek en amusement op onverwachte plekken, zoals een manege, een stiltegebied en een kapel. Waarheen en hoe je precies fietst en wat de artiesten voor je in petto hebben, blijft een verrassing.

Schrijf snel in

Fietshappening Roger De Vlaeminck

Fietshappening Roger De Vlaeminck (Vrijdag 21 juli)

Een retro- en benjaminkoers, een wielerrommelmarkt, het kampioenschap ‘Traag fietsen’ én wielerlegende Roger De Vlaeminck als eregast: wie van koers houdt, rept zich op onze nationale feestdag naar het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo. In het woonhuis van de hoeve loopt ook een tentoonstelling over de carrière van Roger, met memorabilia, wielertruitjes en nooit eerder vertoonde topstukken uit privécollecties.

Bekijk meer

4x zomers fietsen

StapAf
4x zomers fietsen