​Voor een deugddoend weekendje weg met vrienden of familie hoef je niet per se ver te reizen. Dichtbij zit je ook goed, bijvoorbeeld in deze vier Oost-Vlaamse vakantiewoningen.

Weekendje weg in Zwalm (Vlaamse Ardennen)

Vakantiewoning De Wingerd

Vakantiewoning De Wingerd (Zwalm)

‘Charmeverblijf’ noemt vakantiewoning De Wingerd zichzelf graag, en terecht: in en rond dit ruime en sfeervolle landhuis logeer je als God in Frankrijk. De volledige 13 are van het domein staan tot je beschikking, inclusief de romantische cottagetuin met een authentieke schuur waar je in de Finse sauna kunt duiken. De vijf slaapkamers en één suite zijn van alle comfort voorzien en bieden plaats aan 15 gasten.
 
De Kaaihoeve

Zien en doen vlakbij

Charmante dorpen route

Verken een stukje van het Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen met de charmante dorpen-wandelroute door Dikkele, Paulatem, Beerlegem en Meilegem.
 

't Jagershof

Schuif aan voor een lunch, diner of gewoon een ijsje, pannenkoek of wafel in ’t Jagershof, een brasserie in het vroegere jachtopzienershuis van het kasteeldomein Ten Bieze.
 

De Kaaihoeve

Gooi schoenen en sokken aan de kant en voel de aarde onder je blote voeten in de natuurtuin van het Natuureducatief Centrum De Kaaihoeve.

Weekendje weg in Haaltert (Scheldeland)

Vakantiewoning Peelemanshof

Vakantiewoning Peelemanshof (Haaltert)

Onder het dak van een vierkantshoeve waar tot halverwege de 20ste eeuw nog drie ‘jonkmannen’ woonden, huist vandaag een volledig vernieuwde vijfsterren vakantiewoning voor 17 gasten. Weer of geen weer, speelplezier voor jong en oud is verzekerd met een tafelvoetbalspel, een petanqueplein, een pingpongtafel, een avonturentuin met trampoline én schaapjes die graag uit je hand eten. Vanaf mei komt er in de voormalige moestuin een gloednieuw zwembad, neem dus zeker je badpak of zwembroek mee!
 
(l) Wellemeersen (r) 't Hof Schuurke

Zien en doen vlakbij

Wandelen in de meersen

Ga met de Welle- en Kapellemeersen wandelroute op pad door een van de best bewaarde natuurparels van deze streek. Op de drassige stukken wandel je over knuppelpaden.
 

't Hof Schuurke

Proef Scheldeland in je glas en op je bord in ’t Hof Schuurke, een authentiek eetcafeetje met 50 streek- en speciale bieren op de kaart.
 

Aalst ontdekken

Zin in een dagje Aalst? Start je ontdekkingstocht in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt. In een knappe 360°-film krijg je in een paar minuten het allerbeste van Aalst en haar deelgemeenten te zien: van carnaval tot het topwerk van Rubens in de Sint-Martinuskerk.

Weekendje weg in Lokeren (Waasland)

Vakantiewoning Hof ter Hagen

Vakantiewoning Hof ter Hagen (Lokeren)

Met een kleiner groepje op weekend? Danny en Christine zijn je gastheren in Hof ter Hagen, een kindvriendelijk en comfortabel vakantiehuis dat je van dichtbij het boerderijleven laat meebeleven. Een ritje met de tractor, koeien melken, een huifkartocht of gewoon gezellig barbecueën op het terras: aan leuke bezigheden geen gebrek hier. Op twee wielen de omgeving verkennen? Fietsen staan gratis ter beschikking!
 
(l) Kajakken in Lokeren (r) Bar Copine

Zien en doen vlakbij

Yes you kano!

Huur een kano of kajak bij Kayak Company aan de Markt van Lokeren en beleef een leuk dagje Waasland op het water. Het hele jaar te boeken voor groepen, vanaf de paasvakantie ook individueel. 
 

Café Den Reynaert

Waan je in Zuid-Frankrijk op het charmante dorpspleintje van Daknam, waar café Den Reynaert je graag een streekbier of een portie Lokerse paardenworstjes voorzet. 
 

Bar Copine

Drink een koffie, bestel een lunch of brunch of ga gewoon snuisteren tussen leuke spulletjes voor huis en lijf in de conceptstore Bar Copine.

Weekendje weg in Landegem (Meetjesland)

Vakantiewoning Kouter & Dal

Vakantiewoning Kouter & Dal (Landegem)

Pal in het centrum van Landegem, een deelgemeente van Nevele, werd een originele 18de-eeuwse woning gerenoveerd tot een gezellige vakantiewoning met prachtig uitzicht op de Oude Kalevallei. De tuin met twee terrassen én BBQ grenst aan een riviertje, de keuken, eetruimte en zithoek vormen één groot geheel met prachtig zicht op het groen. Kouter & Dal is ook een prima uitvalsbasis voor een trip naar Gent. De stad ligt op amper 15 kilometer en is vanuit Landegem makkelijk met de trein bereikbaar.
 
(l) Oude Kalevallei (r) Bistro Tantes

Zien en doen

Vallei van de Oude Kale

Rep je naar de Oude Kalevallei voor een avontuurlijk middagje stappen door een verrassend natuurgebied in het Meetjesland.
 

Bistro Jerome

Trakteer jezelf op een zoete lekkernij of ga ’s avonds à la carte dineren bij Bistro Jerome in Nevele. 
 

Kunst

Snuif je portie cultuur op in kunstenaarsdorpen Sint-Martens-Latem en Deurle. Hier liggen drie bijzondere musea op een kluitje bijeen: het Museum Gust De Smet, het Museum Dhondt-Dhaenens en het Museum Gevaert-Minne.

4x weekendje weg met familie of vrienden

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be