Van tijd tot tijd sluiten nog wat brouwerijen zich aan bij de Oost-Vlaamse familie. Hier vind je een lijstje van de nieuwste brouwerijen, waarvan je er twee ook kunt bezoeken!

De 4 nieuwste Brouwerijen

VBDCK

VBDCK

Traditioneel is een woord dat je niet zal vinden in het woordenboek van brouwerij VBDCK. De hippe brouwerij, met een al minstens even hippe website, heeft veel aandacht geschonken aan de omkadering. Zo krijgt een brouwerijbezoek een hele nieuwe dimensie! Naast brouwerijbezoeken bieden ze ook een brouwinitiatie aan, ballonvaarten met tastings én kan je er heel binnenkort blijven overnachten in een KEREL bier geïnspireerde kamer.

Bezoek de brouwerij

De Wilde Brouwers

Brouwerij De Wilde Brouwers

Met Louis XVIII als mascotte creëren ze niet alleen visueel aantrekkelijke bieren maar ze zijn ook lekker artisanaal gebrouwen. Waarom Gentenaren “Lowie die zwiet” scanderen, ontdek je op de website!

Van Renterghem

Brouwerij Van Renterghem

De microbrouwerij Van Renterghem van Knesselare wordt er vanaf juli Geirn Meugen blond gebrouwen. Het koppel achter de brouwerij heeft West-Vlaamse roots, vandaar de naam. Later volgen ook nog Geirn Meugen donker, wit zomerbier en een speciale belge.

Individuele bezoekers of kleine groepen kunnen de brouwerij bezoeken na afspraak.

Bezoek de brouwerij

The Ministry of Belgian Beer

The Ministry of Belgian Beer

Na dertien pogingen om het perfecte recept voor hun pils te vinden is het eindelijk geslaagd en ze hadden er meteen een naam voor. '13' is een 100% artisanale pils, ongefilterd en niet gepasteuriseerd, gemaakt van Belgische hop, Belgische gerst, water en wat gist.

Neem een kijkje op hun website om te ontdekken waar je het bier kan drinken.

Plan Bier

Plan Bier

Meer inspiratie nodig? Bezoek onze Plan Bier website en ontdek alle brouwerijen, streekbierencafés, fiets- en wandelroutes en veel meer!

Bezoek de website

Heb je al een biergids in jouw bezit?

  • 110 pagina’s boordevol praktische info
  • Verhalen van echte bierkenners
  • 6 routes langs knooppunten op uitdrukbaar kaartje 

Bestel jouw biergids

4x nieuwe brouwerijen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be