Geen enkele winter- of lentewandeling is compleet zonder een gezellige koffie- of theebreak als afsluiter, met of zonder een gebakje erbij. Wie in deze B&B’s overnacht, hoeft die gezelligheid achteraf niet ver te zoeken.

Afternoon Coffee or Tea

Amberhoeve B&B

Amberhoeve met de Orangerie (Maarkedal)

Wie houdt van natuur, rust, dieren en gezelligheid krijgt het vast naar zijn zin in de Amberhoeve, een kleinschalige B&B op een heuvel in hartje Vlaamse Ardennen. Rondom de hoeve liggen weiden met paarden, geiten en kippen, binnen heten Martha en Roger – de honden des huizes – je kwispelend welkom. Op de binnenkoer van dit knusse logeeradres ligt de Orangerie, waar het ontbijt wordt geserveerd en je als gast ook tussendoor kunt genieten van huisgemaakte taart. Ook reservatie voor groepen en afternoon tea op aanvraag mogelijk! 

Boek je verblijf 

Wandeltip in de buurt: Zwalmbronnenroute

Trek je stapschoenen aan en rep je richting Opbrakel met de Zwalmbronnenroute, een pittige puur natuur-wandeling vol onvergetelijke vergezichten. Download je gratis route.

Clouds in my Coffee

Clouds in my Coffee (Gent)

Bij de hippe koffie- en lunchbar Clouds in my Coffee in Sint-Amandsberg hoort een al even hippe B&B. Die ligt niet bóven de zaak, wel in de 19de-eeuwse kapel achteraan, waar je logeert tussen de designspullen. Leuk om weten: alles wat je hier spot, kan je ook kopen! Behalve voor je favoriete ontbijt kan je in de koffiebar ook terecht voor een aperitief of lunch, én taart in de namiddag. Het historische centrum van Gent ligt op 10 minuutjes wandelen.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt: Gent in een notendoproute

Ontdek alle hoogtepunten van de Gentse binnenstad met het wandelplan ‘Gent in een notendop’. Vergeet niet je Instagramfoto’s te taggen met #visitgent en #stapafDownload je gratis route.

Beans and Dreams

Beans and Dreams (Oudenaarde)

Pal in het historische centrum van Oudenaarde, in een geklasseerd art-nouveauhuis, verwelkomt gastvrouw Katrien je in haar B&B annex koffiehuisje Beans and Dreams. Hier logeer je in comfortabele tweepersoonskamers, elk met hun eigen salonnetje. Ook het ontbijt met streekproducten én vers gebrouwen koffie van barista Katrien is top! Trakteer jezelf in het koffiehuis op een extra espresso shot, een heerlijke macchiato of een stuk huisgemaakte taart.

Boek je verblijf  of Boek je fietsarrangement

Wandeltip in de buurt: Geuzenhoekroute

Ga op tien minuutjes rijden van Oudenaarde wandelen door en rond de pittoreske Geuzenhoek, een unieke protestantse enclave. Download je gratis route.

Huyze Peppin's

Huyze Peppin’s (Maldegem)

Op zoek naar een stijlvolle logeerplek voor je weekendje Meetjesland? B&B Peppin’s is niet alleen vlot bereikbaar, je zit er ook dichtbij de Meetjeslandse kreken en kruipt ’s avonds onder de wol in luxe boxsprings en luxe linnen. Voor wie Maldegem en omgeving op twee wielen wil verkennen, staan er huurfietsen klaar. Moe gewandeld of –gefietst? In de tearoom wachten wafels, pannenkoeken en andere verwennerijen.

Boek je verblijf

Wandeltip in de buurt: Boerkes ommetje in Middelburg

Kuier langs de polderdijken en stap letterlijk de grenslijn over met Boerkes ommetje in Middelburg. Download je gratis route.

4x logeren met koffiebreak

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be