Het laatste weekend van juni viert men feest in Oudenaarde. De Bierfeesten zijn het ideale moment om de stad en haar bier te ontdekken.  

Overnachten in Oudenaarde

La Pomme d'Or

1. La Pomme d’Or

Al vóór de tijd van schilder Adriaen Brouwer (1605-1638) was ‘Den Gauden Appel’ een bekende afspanning waar later schepenen en burgemeesters woonden. Vandaag logeer je er, pal tegenover het beroemde stadhuis, betaalbaar luxueus én schuif je er aan voor een stijlvol avondje culinair genieten. Spring op de Markt zeker ook binnen in café Adriaen Brouwer.

Boek je verblijf

Hotel Steenhuyse

2. Hotel Steenhuyse

Hotel Steenhuyse, nog zo’n historisch pareltje in het centrum, verwent je met tal van aantrekkelijke arrangementen. Na een brouwerijbezoek schuif je aan voor een drie gangen biermenu in Comte de Flandre met bieren naar keuze uit de uitgebreide bierkaart. Laat hier zeker het Adriaen Brouwer-bruintje van Brouwerij Roman niet aan je passeren!

Boek je verblijf

Maison de Charme

3. Maison de Charme

Liefhebbers van het goede leven worden op hun wenken bediend in dit authentieke ‘charmehuis’ in  het pittoreske Ename. Na je bezoek aan Oudenaarde kan je uitrusten op het terras, genieten in de jacuzzi, de spieren ontspannen in de infraroodcabine en – tot en met september – in de swimspa duiken. Tip vlakbij: halverwege het Oudenaardse centrum en je logies ligt Brouwerij Liefmans, wereldberoemd dankzij Fruitesse én vermaard om zijn Liefmans Goudenband, een van ’s werelds meest unieke bieren. De brouwerij bezoeken kan ook individueel, door aan te sluiten bij een groepsrondleiding.

Boek je verblijf

B&B Mater Amabilis

4. B&B Mater Amabilis

Stijlvol logeren met een knipoog naar vroeger, dat is Mater Amabilis in de Oudenaardse deelgemeente Mater. De B&B vond onderdak in een gerestaureerde vierkantshoeve uit het interbellum, die per verdieping wordt verhuurd. In tien minuten sta je op de Markt van Oudenaarde, in de onmiddellijke omgeving ligt het wandelwalhalla Vlaamse Ardennen op je te wachten. In de gezellige keuken, waar ’s ochtends een ontbijt met streekproducten wacht, was levensgenieter Adriaen Brouwer ongetwijfeld graag met je mee aangeschoven.

Boek je verblijf

4x logeren bij Adriaen Brouwer

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be