Zin in een Oost-Vlaamse fietsvakantie maar geen zin in gezeul met je eigen fietsen? In deze vakantiewoningen en B&B’s staan de tweewielers voor je klaar!

Fietsvriendelijke logies

Villa Emma in Gent

Villa Emma (Gent)

Een prachtige cotttage villa met grote tuin en vijver uit 1909 werd omgetoverd tot Villa Emma, een B&B met twee luxueuze gastenkamers. Beide kamers zijn voorzien van de nodige faciliteiten, en bij het ontwaken wacht je een lekker ontbijt met biologisch en homemade lekkers. Voor wie Gent en omgeving graag op twee wielen wil verkennen, staan er fietsen klaar. Desgewenst zorgen de uitbaters zelfs voor elektrische fietsen én een lunchpakket!

Boek je verblijf

Fietsroute vlakbij: de Roze Olifant fietsroute

Vertrek aan Gasthof ’t Haeseveld en volg de Roze Olifant fietsroute langs leuke (bier)stops ten zuiden van Gent.

Download de gratis route

La Clé du Sud in Merelbeke

La Clé du Sud (Merelbeke)

Rousillon, Terra di Sienna, het Verre Zuiden en Vinum Regum. Ook de kamernamen in La Clé du Sud spreken voor zich: wie hier een verblijf boekt, krijg de sleutel naar zuiderse sferen. Die vind je binnen, maar ook in de tuin, waar je kunt verpozen tussen de lavendels of een potje petanque kunt spelen. Je bent natuurlijk welkom voor één nachtje (uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen!), maar een nog beter idee zijn de prettig geprijsde arrangementen: het chocolade-arrangement bijvoorbeeld of het Bierpakket.

Boek je verblijf

Fietsroute vlakbij: Gentse Groenpolen fietsroute

Op een steenworp van deze B&B kun je de mooie Gentse Groenpolen fietsroute volgen.

Download de gratis route

Vierkantshoeve Molenzicht in Horebeke

Vierkantshoeve Molenzicht (Horebeke)

Op wandelafstand van de Molenberg, bekend van de Ronde van Vlaanderen, logeer je in een gezellig appartement of studio middenin de glooiende heuvels. De historische steden Oudenaarde, Zottegem en Ronse liggen op rijafstand, maar spring zeker ook eens op de fiets voor een rondje Vlaamse Ardennen. Richting de Zwalmvallei bijvoorbeeld, of de protestantse gemeenschap Geuzenhoek.

Boek je verblijf

Fietsroute vlakbij: de Watermolenroute

Vlak aan Molenzicht loopt de Watermolenroute, een heerlijke rit langs watermolens, valleitjes en dorpen van de Zwalmstreek.

Download de gratis route

(l) Lotenhulle dorp (r) fietsers in Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins)

B&B De Zwamhoeve (Sint-Jan-in-Eremo) en B&B Lomolen (Lotenhulle)

Het Meetjesland verwelkomt je niet alleen met heel veel wandelmogelijkheden, ook met de fiets is deze regio van bossen en kreken het ontdekken meer dan waard. Met het Minerva-arrangement bijvoorbeeld, een vierdaags arrangement waarbij je fietst tussen B&B Zwamhoeve en B&B Lomolen, of omgekeerd. Alles is voorzien: fietsen (ook elektrische!) in de logies, uitgebreide ontbijten met streekproducten, lunchpakketten voor onderweg én maaltijden ’s avonds. Opgelet: dit mooie arrangement kan je enkel boeken voor een midweek!

Boek je arrangement

4x fietsvriendelijk logeren

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be