Elk jaar in de herfst vindt Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de weggetjes en paadjes op. Ook in onze provincie. Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename trage wegen in ons land.

 

Trage wegenwandeling in het getijdennatuurgebied

Bezoek aan PolderMAS

Op deze wandeling ontdek je de robuuste natuur van het overstromingsgebied. Onderweg kom je de toekomstplannen van dit gebied te weten én word je getrakteerd op een glaasje "Sliertemie", een streeklikeur. Start en eindpunt van de wandeling is het PolderMAS, een museum dat de geschiedenis langs de Linkerscheldeoever wil herbergen. Een waar rariteitencabinet met een heel opmerkelijke collectie. Ontdek het zelf op de Dag van de Trage Weg!

INSCHRIJVEN VERPLICHT - GRATIS

WANNEER zondag 15 oktober om 14u

WAAR PolderMAS, Beveren

Meer info

Avondwandeling in de Maaidonkbossen

Nachtdieren en sterren spotten

Gidsen van Natuurpunt vertellen je alles over de nachtelijke levenswijze van een aantal typische dieren die in de donkerste uurtjes actief zijn. Samen spot je bosuilen, vleermuizen en hopelijk nog veel meer. Naast dieren kan je ook sterren kijken op deze avondwandeling. Een kenner leert je de basisbeginselen van astronomie.

INSCHRIJVEN NIET NODIG GRATIS

WANNEER zaterdag 14 oktober om 19u30

WAAR Kerk Uitbergen, Berlare

Meer info

Trage wegenwandeling in Zwalm

Bezoek aan EcoSnooze

Je maakt een begeleide wandeling langs trage wegen met behulp van de nieuwe wandelnetwerkkaart Zwalmvallei. Voor gezinnen is er een familiewandeling van 5 kilomter uitgestippeld. Wandelaars die liever een grotere route stappen, worden begeleid door gids Filip Keirse op een 9 km lange wandeling. Eindpunt is de Alpacaboerderij EcoSnooze waar je alles te weten komt over alpaca's en de verwerking van hun bijzondere wol. Als kers op de taart kan je ook nog een wandeling maken met de alpaca’s!

INSCHRIJVEN VERPLICHT - KOSTPRIJS: 6 euro/p.p.

WANNEER zondag 15 oktober om 14u

WAAR Riedeplein, Brakel

Meer info

Paddenstoelenwandeling in Waarschoot

Het seizoen is aangebroken waarin we de paddenstoelen vooral in de bossen massaal kunnen vinden. Tijdens deze wandeling blijft de gids van Natuurpunt hier en daar staan bij deze mooie mysterieuze organismen. Welke soort is het? Is de paddenstoel giftig of eetbaar? Een beetje geschiedenis en verhaaltjes komen er ook aan te pas.

INSCHRIJVEN AANGERADENGRATIS

WANNEER zondag 15 oktober om 14u

WAAR Ingang Kwadebossen, Waarschoot

Meer info

Meer activiteiten bekijken? Klik hier verder

Alle activiteiten

4x Dag van de Trage Weg