Met 300 cafés in het centrum is Gent een must voor bierliefhebbers. Het lijkt alsof brouwerijen en bierfirma’s hier als paddenstoelen uit de grond schieten. Ontdek hieronder 4 van die unieke stadsbrouwerijen!

Gentse Brouwerijen

Brouwbar

1. Brouwbar

De naam verraadt het al: deze brouwerij is ook een café. Hier drink je wat de pot schaft, of liever: de brouwketel. Al struinend door de smalle straatjes van het Patershol houden fijnproevers hier halt voor een homemade biertje. 
 
Dok Brewing Company

2. Dok Brewing Company

Op de hippe Dok Noord site in Gent vind je Hal 16. De thuisbasis van Dok Brewing Company. Een microbrouwerij met aansluitende bar waar je kan proeven van 30 bieren vers van ’t vat. Een brouwerijbezoek is mogelijk op afspraak en vanaf 8 personen.
 
Humboldt & Gauss

3. Humboldt & Gauss

Deze stadsbrouwerij staat bekend om 2 signature bieren: Armada en Populist. Twee rebelse bieren, gebrouwen door experimentele bierliefhebbers. 

Meer info

Gruut

4. Gruut

De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter in 2009 opgericht. De liefde voor het brouwen zit duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. De uitzonderlijke eigenschap van vier van de vijf Gentse Gruut-bieren bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen.

Bezoek Gruut

 

Smaakt naar meer?

Bestel nu dé Biergids

  • Biergids uit dé bierregio van Vlaanderen
  • 110 pagina's, boordevol praktische informatie
  • 5 originele fietsroutes in de 5Oost-Vlaamse regio's én 1 wandelroute in Gent

Bestel de Biergids

4 unieke Gentse brouwerijen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be