Reis- en foodblogster Jody zakte helemaal van Den Haag af naar het Scheldeland. Ja, ze doet werkelijk alles voor ons Belgisch bier! ;-) Met de Plan Bier kaart in de hand bezocht ze drie brouwerijen en wandelde ze de Plan Bier Boswandeling, die je kan vinden in de gratis Plan Bier Scheldeland kaart.

Bestel jouw gratis Plan Bier kaart

4 biertips in Scheldeland

Brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe

Wie roze olifantjes zegt, zegt Brouwerij Huyghe. Met maar liefst 200.000 hectoliter is Huyghe de grootste in de regio Scheldeland. Van die 200.000 hectoliter gaat de helft naar de Delirium Tremens bieren.

Bezoek brouwerij Huyghe

Brouwerij Malheur

Brouwerij Malheur

Vroeger beter bekend als Brouwerij De Landtsheer. Vandaag brouwt Guillaume de Landtsheer er zeven bieren: Malheur 6, 8, 10 en 12, Malheur Brut, Malheur Dark Brut en de nieuwste aanwinst Novice Black Triple. Wist je dat Malheur Brut en Malheur Dark Brut zogenaamde ‘champagnebieren’ zijn?

Bezoek brouwerij Malheur

Brouwerij Dilewyns

Brouwerij Dilewyns

Deze familiebrouwerij werd opgericht in 2010 door Vincent Dilewyns. Niet veel later ratelden de Vicaris biertjes over de band. Jody proefde de Tripel, Generaal, Winter en Quinto by Vicaris: het biertje speciaal gebrouwen n.a.v. de opening van de brouwerij.

Bezoek de brouwerij

Nog meer brouwerijen bezoeken? Bekijk alle brouwerijen op Plan Bier.be

Cosy Cottage

Logiestip: Cosy Cottage

Jody verbleef in Cosy Cottage in Dendermonde bij Katty & Philippe. Een prachtige B&B langs de Schelde en de ideale uitvalsbasis om Scheldeland te verkennen. Cosy Cottage biedt zelfs een bierarrangement aan.

Boek je verblijf

Meer weten over de bieren uit het Scheldeland? Lees Jody's volledige verhaal!

4 biertips in Scheldeland

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be