De aanwezigheid van water gaf Scheldeland zijn vorm en uiterlijk. De waterwegen hebben niet enkel een invloed op het landschap, maar ook op landbouw, industrie en handel. Wil je zelf het belang van het water in Scheldeland ontdekken? Eddy Stuer van Watererfgoed Vlaanderen geeft je drie leuke beleeftips!
 

3 doe-tips van Eddy

Scheldeland is al eeuwen nauw verbonden met het water. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de regio vanuit het water is gegroeid. Volgens Eddy is er langs de Schelde, Dender en Rupel geschiedenis geschreven. Ontdek zijn drie tips in waterrijk Scheldeland!

1. Heen en weer met het veer

Op de Scheldeverentocht (61 km) ga je tussen Schellebelle en Kruibeke zorgeloos fietsen in het adembenemende rivierenlandschap van Scheldeland. Onderweg nemen verschillende veerboten je mee naar de andere kant van het water, een unieke ervaring die deze tocht extra charmant maakt!
 
Drierivierenpunt

2. Drierivierenpunt in Rumst

Geen plek in Scheldeland die het belang van water zo benadrukt als het Drierivierenpunt in Rumst. Hier vormen de Nete en de Dijle samen de Rupel en aanschouw je het landelijke karakter van Scheldeland, gevormd door water, als geen ander. Je kan er zalig wandelen langs het water. Onderweg stop je bij Brasserie 3ri4en voor een hapje en een drankje in een relaxte omgeving.
 

3. Avontuur op en langs het water

Watersportfanaten komen ook aan hun trekken in Scheldeland. In de Hazewinkel in Heindonk (Willebroek) huur je een complete windsurfuitrusting aan democratische prijzen. Ben je net op zoek naar rust, dan vind je die in de yoga SUP-sessies, een speciale vorm van yoga op het water. The Outsider in Aalst is dan weer dé plek voor lefgozers. Een greep uit het aanbod: kajakken, vlotvaren en peddelen. Bij Out Of Limits in recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare ga je dan weer lasershooten of zoek je jouw evenwicht op een moeraspiste. En ook in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zijn er activiteiten voor jonge en minder jonge avonturiers!
© Hotel Essenza

Logiestip: Hotel Essenza

Een plek om volledig te ontstressen en tegelijk van de pracht van Scheldeland te genieten: zo kan je Essenza omschrijven. De kamers van dit kleine hotel zijn modern ingericht en bieden alle comfort. Je vindt Essenza in Puurs, in het hart van het schilderachtige Klein-Brabant. In de omgeving vind je onder meer het Fort van Breendonk en tal van mooie wandel- en fietsroutes.
 

Wil je meer tips van Scheldeland ambassadeurs? Bekijk hier de tips van de erfgoed en bier ambassadeurs.

Bestel nu je gratis Scheldeland vakantieboek

  • 3 reportages en talloze tips voor een weekendje weg
  • 7 gepassioneerde ambassadeurs nemen je mee
  • 12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes

Bestel het vakantieboek

3 tips in waterrijk Scheldeland

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!