De Schelde is de belangrijkste levensader voor de natuurgebieden in Scheldeland. De getijdenwerking zorgt ervoor dat de natuur zich hier mooi en divers kan ontwikkelen. Natuurfotograaf Dirk Bogaert verklapt alvast drie wondermooie plekjes in de regio.
 

3 natuurlijke tips van Dirk

Dirk Bogaert
Dirk kent Scheldeland door en door en ervaart de invloed van de Schelde op het landschap als geen ander. Hij ziet het landschap hier als een tafel vol lekkers die twee keer per dag gedekt wordt en zo tal van diersoorten aantrekt.
natuurgebied Den Dotter

1.Natuurpracht in Den Dotter

Op een boogscheut van Aalst, tussen Haaltert en Erpe-Mere, ligt Den Dotter, een gevarieerd natuurgebied van 250 hectare met meersen, bosjes en open kouters. Op de hoger gelegen kouters heb je telkens weer mooie vergezichten en zie je de vallei van de traag slingerende Molenbeek. Met de Den Dotterroute verken je het natuurgebied en wandel je langs drie watermolens.
 

2.Boeiende bossen in Zwijndrecht

De wilgen en berken van het Vlietbos en de jonge aanplanting van het Vredesbos zijn rustpunten aan de rand van grootstad Antwerpen. Ontdek er de verschillen tussen een natuurlijk en een aangeplant bos en hoe ze beide toevluchtsoorden zijn in een van oorsprong bosarme gemeente. 
 

Maak je weekendje weg compleet met een fietstocht. Bestel nu de nieuwe Fietsnetwerkkaart Scheldeland: goed voor uren fietsplezier langs Schelde, Dender en Rupel.

Kasteel van Laarne

3.Fiets langs schitterende kastelen

De Kastelenroute brengt je langs de oevers van de Schelde, waar rijke industriëlen hun prachtige buitenverblijven bouwden. Fiets door imposante dreven en parken, door het natuurgebied van de Kalkense Meersen en langs de velden en serres van bloemisten. Hét pronkstuk is het imposante kasteel van Laarne.
 
© Relax Select

Logiestip: Relax Select

Dit authentieke vakantiehuisje in Merelbeke is een ware oase van rust. Ga relaxen in de jacuzzi, geniet van een verkwikkende duik in het zwembad of ga voor een deugddoende massage. Van uit de tuin heb je prachtige vergezichten op de groene omgeving van Scheldeland.
 

Wil je meer tips van Scheldeland ambassadeurs? Bekijk hier de tips van de erfgoed en bier ambassadeurs.

Bestel nu je gratis Scheldeland vakantieboek

  • 3 reportages en talloze tips voor een weekendje weg
  • 7 gepassioneerde ambassadeurs nemen je mee
  • 12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes

Bestel het vakantieboek

3 tips in Scheldelandse natuur

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!