Tijdens de lente kleuren prachtige bloesems in tal van fruitboomgaarden. Ruil de bloesemstreek van Haspengouw in voor enkele mooie plekjes in Oost-Vlaanderen. Verken ze nu zelf met onze 3 tips.

3 fiets- en wandelroutes langs Oost-Vlaamse bloesems

1. Bloesemwandelroute (Haaltert)

Op zaterdag 20 april houdt het Mini Museum Mussenzele in Haaltert haar jaarlijkse bloesemwandeling. Vanaf 13u30 vertrekt er gratis een begeleide groepswandeling langs de fruitboombloesems van de regio. Wandel langs de vallei van de Eilandbeek, het natuurgebied De Keelman en de gehuchten Anderenbroek en Vondelen. Op het traject vertelt een natuurgids je meer over de fauna en flora. 
 
Boomgaard fietstocht

2. Boomgaard fietsroute (Beveren)

Maak een heerlijke fietstocht tussen de vele fruitbomen. Hier kun je in het voorjaar mooie bloesems bewonderen. Geen beter moment dus om met de fiets op te springen. Fiets onder andere ook door het provinciaal domein De Ster en het centrum van Sint-Niklaas. 
 
Bloesems in Sint-Gillis-Waas

3. Bloesem beleef bal (Sint-Gillis-Waas)

Geniet op woensdag 1 mei in Sint-Gillis-Waas tijdens het Bloesem Beleef Bal van de prachtige bloesems. Wandel de fruitroute of stap op de zonnetrein die je een hele dag langs alle deelnemende fruitbedrijven brengt. Volg een rondleiding, proef zelfgemaakte producten en geniet van live muziek. Maak bij Fruithof Tack kans om Bloemsempersoonlijkheid van het Bal te worden.
 

3 routes langs bloesems in Oost-Vlaanderen

StapAf
StapAf

StapAf is de grootste fiets-en wandelcommunity van Vlaanderen.

Abonneer je op ons gratis magazine én onze maandelijkse nieuwsbrief vol fiets-en wandeltips via www.stapaf.be